Jeg er vild med den helt traditionelle gløgg lavet på rødvin, men denne æblegløgg smager bare helt fantastisk. Den er lavet på æblemost, julekrydderier og mørk rom. Ønskes en børnevenlig version, så undlades blot alkoholen.
Arbejdstid: 15 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
1 liter ufiltreret æblemost
4 kanelstænger
5 hele kardemommekapsler
3 hele stjerneanis
1 tsk. hele nelliker
15 g ingefær i skiver
1 økologisk appelsin
2 spsk. brun farin
2 dl mørk rom
Derudover:
Æble i små tern
Tranebær
FREMGANGSMÅDE
1. I en gryde blandes æblemosten med alle de tørrede krydderier, ingefær, en skrællet appelsin skåret i mindre stykker og brun farin.
2. Skru op for varmen på komfuret, og lad blandingen småkoge i 20 minutter.
3. Der skrues nu ned for blusset, og den mørke rom tilsættes. Lad den simre i 25 minutter, hvorefter den er klar til servering.
4. Som fyld i vores æblegløgg bruges et æble skåret i små fine tern og tørrede tranebær.
God fornøjelse!
Comments