Ingen julehygge uden glutenfri æbleskiver, og de er altså svære at finde helt uden hvede. Så her kommer lige lidt mere hjemmebag
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 1 time
Antal: 20-25 stk.
INGREDIENSER
Æbleskiverne:
3 æg
50 g sukker
5 dl kærnemælk
Citronskal og 1 tsk saft fra én citron
100 g smør
100 g rismel
80 g majsstivelse
80 g boghvedemel
1 spsk HUSK
2 tsk kardemomme
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
Smagsneutral olie til stegning
Tilbehør:
Marmelade
Flormelis
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at dele æggene op i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggeblommer og sukker til en lys æggesnaps i én skål og pisk derefter æggehvider stive i en anden skål.
2. De tørre ingredienser blandes sammen i en tredje skål.
3. I skålen med mel tilsættes nu kærnemælk, citronskal og saft, smeltet smør og æggesnaps. Pisk det godt og vend derefter de stive æggehvider i dejen - her skal du være en smule forsigtig, så de ikke mister deres fylde.
4. Dejen er nu klar til at blive hældt over i en æbleskivepande, hvor æbleskiverne vendes løbende - dette gøres nemmest med en strikkepind, en kødnål eller lignende.
5. Æbleskiverne er selvfølgelig gode, når de serveres med det samme, men de kan også sagtens puttes i fryseren og derefter varmes op i enten ovn eller mikroovn
God fornøjelse!
Comments