Til nytår fik vi glutenfri blinis med stenbiderrogn, og wauw, det var alt for lækkert!
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Blinis:
2 dl mælk
8 g glutenfri tørgær
100 g boghvedemel
35 g glutenfri havremel
1 æg
1 tsk salt
Smør til stegning
Serveret med:
200 g stenbiderrogn
250 g cremefraiche 38%
1 rødløg, finthakket
1 håndfuld frisk dild
1 håndfuld frisk purløg
1 citron
FREMGANGSMÅDE
1. Lun mælken i en gryde indtil den er fingervarm. Hæld den derefter over i en skål og opløs tørgæren i deri.
2. I en anden skål blandes boghvedemel, havremel og salt. Blommen separeres fra ægget og æggehviden sættes til side til senere.
3. Pisk nu melblandingen og æggeblommen sammen med mælken.
4. Lad dejen hæve under et rent viskestykke på køkkenbordet i 1 time.
5. Efter 1 time piskes æggehviden stiv, hvorefter den forsigtigt vendes i dejen.
6. Nu til tilberedningen. En smule smør smeltes på en pande, og små klatter dej fordeles ud på panden med en spiseske. Steg dem gyldne på begge sider, og stil dem derefter til side.
7. Inden servering lunes dine blinis, hvis de ikke anrettes direkte efter stegning. På dem placeres en klat creme fraiche toppet med stenbiderrogn, rødløg, purløg, dild og et par dråber citron.
God fornøjelse!
Comments