Glutenfri boller i karry. Nu kører vi lige en helt klassisk boller i karry. Personligt er jeg fan af risretter, og særligt i kolde tider:) Desuden er denne opskrift super simpel, og ingredienserne kan næsten altid findes i køkkenskabene.
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 1 time og 10 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Bollerne:
500 g hakket svinekød
2 dl glutenfri havregryn
1 dl mælk
1 løg, finthakket
1 æg
1 tsk fint salt
Friskkværnet peber
1 liter vand til kogning
Saucen:
20 g smør
2 tsk karry - eller 3 for lidt mere spark
1 tsk spidskommen - eller 2 af samme årsag 👆🏻
1 tsk tørret koriander
6 dl kogevand fra kødbollerne
1 terning grøntsagsbouillon
4 dl mælk
Salt og friskkværnet peber
Maizena til at tykne saucen
Tilbehør:
Ris
Frisk persille
Æble
Evt. rosiner
FREMGANGSMÅDE
1. Start med kødbollerne. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen - dog ikke så meget, at kødet mister sin struktur.
2. Hæld vand i en gryde, og lad det koge op. Tilbered først én lille testkødbolle, og smag om farsen har fået tilstrækkelig med salt.
3. Hvis farsen smager som den skal, formes resten af kødbollerne med en ske, hvorefter de lidt efter lidt kommes i gryden. Når bollerne begynder at flyde til overfladen, er det et tegn på, at de næsten er færdigtilberedt. Kog dem endnu et par minutter, hellere et minut for meget end for lidt. Sæt kødbollerne til side og gem 6 dl af kogevandet - denne skal bruges til saucen.
4. Nu til saucen. Smelt smør og tilsæt karry, spidskommen og koriander i gryden. Rør det godt rundt og lad det stege af for at trække mere smag ud af krydderierne.
5. Opløs en bouillonterning i kogevandet, og hæld det derefter over i gryden med krydderier. Tilsæt nu mælken, og lad saucen simre et kvarters tid - smag den derefter til med salt og peber.
6. Nu er saucen næsten færdig, men den mangler stadig lidt på konsistensen. Til at tykne saucen bruges maizena blandet med lidt vand eller mælk. Skru en smule ned for varmen og pisk det grundigt mens stivelsen tilsættes - vigtigt, da der nemt kan opstå klumper.
7. Når konsistensen sidder i skabet, hældes kødbollerne over i saucen, hvor de skal hygge sig de næste 10 minutter inden servering.
8. Server din boller i karry med ris, frisk persille, æble og evt. rosiner.
God fornøjelse!
Comments