Sød, syrlig og svampet. En glutenfri citronmåne med mazarinmasse.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: 6 personer
INGREDIENSER
Citrondejen:
250 g blødt smør
2 tsk vaniljesukker
150 g flormelis
50 g sukker
3 æg
2 tsk bagepulver
50 g glutenfri havremel
100 g rismel
50 g majsstivelse
1 økologisk citron, saften og skallen herfra
Mazarinmassen:
75 g sukker
130 g marcipan
50 g blødt smør
2 æg
Citronglasur:
150 g flormelis
1 økologisk citron, saften og skallen herfra
FREMGANGSMÅDE
1. Find en røremaskine eller en håndmikser frem. Pisk smør, vaniljesukker, flormelis og sukker til en lys og luftigt smørcreme.
2. Slå 1 æg ad gangen ud i røreskålen og pisk videre.
3. I en separat skål afvejes havremel, rismel og majsstivelse, som blandes sammen med bagepulver. Denne melblanding piskes lidt efter lidt sammen med smørcremen - og ligeledes med saften og skallen fra én citron.
4. Nu til mazarinmassen. Sukker og marcipan blandes sammen i en skål - jeg gør det bare i hånden, da det er nemmest. Herefter tilsættes smør og æg - der piskes indtil konsistensen er ensartet. Hæld nu mazarinmassen over i røremaskinen, og pisk den sammen med citrondejen.
5. Hæld dejen til citronmånen over i en springform, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 180°C i 40-45 minutter - hold et godt øje undervejs, da ovne bager forskelligt.
6. Glasuren er meget simpel. Pisk flormelis og citronsaft sammen, og hæld det ud over kagen, når den er kølet helt af.
God fornøjelse!
Det ser lækkert ud, den må jeg prøve! Husker du hvor stor en springform du har brugt?☺️