Disse cookies må du bare prøve! Glutenfri cookies med syrlige stykker af tørret tranebær, hvid chokolade og et krydret tvist af kanel og nellike.
Arbejdstid: 45 minutter
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 23-24 stk.
INGREDIENSER
75 g rismel
75 g kokosmel
100 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
3 tsk vaniljepulver
½ tsk stødt kanel
1 knivspids stødt nellike
1 knivspids fint salt
150 g blødt smør
130 g sukker
110 g brun farin
1 æg
200 g hvid chokolade
100 g tørret tranebær
FREMGANGSMÅDE
1. I én skål blandes de tørre ingredienser: rismel, kokosmel, mandelmel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kanel og nellike.
2. I en anden skål røres blødt smør, sukker, brun farin og æg sammen til en ensartet konsistens.
3. Hak chokoladen groft, og vend den sammen med smør- og sukkerblandingen. Ligeledes med tranebærrene.
4. Tilsæt melblandingen og rør det hele godt sammen - dette er din cookiedej, som nu sættes på køl i minimum 30 minutter.
5. Af dejen formes herefter dejkugler af 40 g, som placeres på en bageplade - 8 stk pr. bageplade.
6. Mas forsigtigt kuglerne ud med fingrene, så de har en tykkelse på ca. 1 cm.
7. Bag nu dine glutenfri cookies ved 175 °C varmluft i 10-15 minutter - tag dem ud, når de har en flot gylden farve, og lad dem køle af.
God fornøjelse!
Comments