En glutenfri drømmekage lige efter bogen. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at du ikke kan smage forskel på denne og den glutenholdige version. Kagen må siges at være lidt af en synder, men for dælen hvor den smager godt!
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 10-12 personer
INGREDIENSER
Dejen:
250 g blødt smør
150 g flormelis
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg
2 tsk bagepulver
50 g glutenfri havremel
100 g rismel
50 g majsstivelse
Mazarinmasse:
75 g marcipan
50 g sukker
35 g blødt smør
1 æg
Kokostopping:
150 g smør
175 g kokosmel
250 g brun farin
1 dl mælk
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at piske en smørcreme af smør, flormelis, sukker og vaniljesukker - her er det vigtigt med lidt tålmodighed. Cremen skal være helt lys og luftig. Dette er altafgørende for dejens konsistens.
2. Slå derefter 1 æg ad gangen ud i smørcremen og pisk videre.
3. I en separat skål blandes alle de tørre ingredienser, hvorefter melblandingen lidt efter lidt tilsættes smørcremen.
For en mere svampet og fugtig kage blandes der en smule mazarinmasse sammen med dejen.
4. Sukker og revet marcipan blandes sammen i en separat skål. Herefter tilsættes smør og æg. De fire ingredienser piskes grundigt indtil, at konsistensen er ensartet.
5. Hæld nu mazarinmassen over i skålen med kagedej og pisk det hele godt sammen, så dejen er tyk og luftig. Dette er vigtigt, så kagen ikke falder sammen under bagningen.
6. Kom dejen i en beklædt eller smurt form - jeg bruger en på 22x30 cm - og bag den ved 180°C varmluft i 28-30 minutter. Kagen skal være lige på nippet til færdigbagt, da den senere skal bages i yderligere 5 minutter sammen med kokostoppingen.
7. Mens kagen bager, laves kokostoppingen, som skal pryde toppen. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det smelte sammen til en ensartet masse. Når kogepunktet rammes, tages den af varmen.
8. Tag kagen ud af ovnen, og fordel toppingen ud over kagen. Kom den tilbage i ovnen, og lad kagen bage i de 5 minutter, som nævnt tidligere.
9. Kagen tages nu igen ud af ovnen og stilles på køkkenbordet, hvor den kan få lov til at køle lidt af inden servering.
God fornøjelse!
Comments