top of page

Klassisk fastelavnsbolle

Opdateret: 10. feb.

Fastelavnsbolletrenden fortsætter, og jeg vil gerne være med. Her er et glutenfrit bud på den helt klassiske fastelavnsbolle med remonce og creme. For at give den et lille tvist indeholder bollen også en syrlig marmelade. Denne glutenfrie fastelavnsbolle er en lækker kombination af den klassiske fastelavnsbolle med alle de gode ting, bare i en glutenfri version!


Arbejdstid: 1 time

Tid i alt: 3 timer

Antal: Cirka 12 stk.


Fastelavnsbolletrenden fortsætter, og jeg vil gerne være med. Her er et glutenfrit bud på den helt klassiske fastelavnsbolle med remonce og creme. For at give den et lille tvist indeholder bollen også en syrlig marmelade.  Denne glutenfrie fastelavnsbolle er en lækker kombination af den klassiske fastelavnsbolle med alle de gode ting, bare i en glutenfri version!
Glutenfri fastelavnsboller

INGREDIENSER


Bollerne:

6 dl lunkent vand (cirka 40°C)

10 g glutenfri tørgær

30 g HUSK

110 g creme fraiche

2 tsk. æblecidereddike

1 tsk. fint salt

4 spsk. sukker

2 tsk. kardemomme

2 tsk. xanthan gum

120 g glutenfri havremel

120 g boghvedemel

100 g rismel + lidt ekstra til bordpladen


Cremen:

2 dl mælk

1 æg

2 spsk. sukker

2 spsk. vaniljesukker

1 spsk. majsstivelse


Remonce:

75 g marcipan

75 g sukker

75 g blødt smør


Andet:

En god syrlig marmelade, evt. af solbær eller hindbær

1 æg til pensling

Kakaoglasur

Tørret blomster

 

FREMGANGSMÅDE


1. Pisk vand, glutenfri tørgær og HUSK sammen, og lad det sætte sig i et par minutter. Når konsistensen er blevet tykkere, tilsættes creme fraiche, æblecidereddike, salt, sukker og kardemomme.


2. I en separat skål blandes fuldkornsrismel, boghvedemel, glutenfri havremel og xanthan gum. Dette æltes derefter lidt efter lidt sammen med indholdet i den anden skål.


3. Når alt melet er tilsat, æltes dejen i cirka 12 minutter.


4. Dæk skålen til med film for at bevare fugten i dejen, og lad den hæve i 1 time og 30 minutter et lunt sted.


5. Mens dejen hæver, er det passende at forberede fyldet. Start med cremen. I en gryde på en slukket kogeplade piskes æg og mælk sammen, hvorefter sukker, vaniljesukker og majsstivelse blandes i - vær' omhyggelig med at piske klumperne ud.


6. Tænd for kogepladen og lad cremen ramme kogepunktet mens der piskes grundigt. Når den begynder at sætte sig, tages gryden af varmen. Pisk lidt videre for at undgå klumper.


7. Remoncen er ligetil. Riv marcipanen ned i en skål og pisk den sammen med blødt smør og sukker.


8. Når bolledejen er færdig med at hæve, vendes den ud på en bordplade drysset med lidt rismel. Sørg for, at der er nok mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast.


9. Rul dejen ud til en tykkelsen på 1 cm, og skær kvadrater i en størrelse på cirka 12 x 12 cm.


10. I midten af hvert stykke placeres én tsk. creme, lidt remonce og lidt marmelade.


11. Saml siderne omkring fyldet, og sørg for at bollerne er helt lukket til, så fyldet ikke løber ud under bagningen.


12. Placér bollerne på en bageplade og pensl dem med et sammenpisket æg.


13. Bag dem i ovnen ved 200 °C varmluft i 15-20 minutter eller indtil afbagningen er tilfredsstillende.


14. Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle helt af. I mellemtiden blandes en glasur af vand og flormelis.


15. Når bollerne er kolde, kommes der lidt glasur og tørret blomster på toppen. Derefter er de egentlig klar til at blive serveret.


God fornøjelse!


Comments


bottom of page