Glutenfri slik i den søde juletid. Jeg er ikke selv den store fan af konfekt, men hvis der er hjemmelavet flødekarameller på bordet, så er jeg helt solgt - her får I en opskrift med havsalt, lakrids og hindbær:))
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: Mange
INGREDIENSER
1 liter fløde
240 g glukosesirup
500 g sukker
3 spsk rålakridspulver
Flagesalt til toppen
Frysetørret hindbær til toppen
FREMGANGSMÅDE
1. Kom fløde, glukosesirup og sukker i en stor gryde - VIGTIGT (!), da karamellen bruser op til omtrent dobbelt størrelse. Lad det stå og koge i cirka 35 minutter. Rør rundt engang imellem, men ikke for meget.
2. På et tidspunkt vil karamellen begynde at tykne og tage farve. Når den rammer en temperatur på 120°C (væbne dig med tålmodighed, det kommer), tages den af varmen.
3. Vend nu din rålakrids forsigtigt i karamellen og hæld den over i et fad beklædt med bagepapir.
4. Som prikken over i’et toppes karamellen af med flagesalt og frysetørret hindbær, fordi det bare er en sindssyg god kombination!
5. Når karamellen har sat sig, kan den skæres ud og pakkes “fint” ind:)
God fornøjelse!
Commentaires