Glutenfri foccacia. Wauw hvor har jeg savnet et godt stykke hjemmelavet foccacia her på matriklen, og nu skulle det være - min version byder på et lille tvist med persille og feta, hvilket gør den lidt anderledes end den traditionelle, men er du gal, det er lækkert!
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 3 timer
Antal: 4-6 personer
INGREDIENSER
Brødet:
140 g rismel
60 g fuldkornsrismel
80 g majsmel
4 dl lunkent vand (ca. 40 °C)
10 g HUSK
10 g glutenfri tørgær
2 tsk æblecidereddike
1 spsk sukker
1 tsk fint salt
Derudover:
1 håndfuld persille
4 spsk olivenolie + lidt ekstra til formen
50 g feta
Flagesalt
FREMGANGSMÅDE
Vi starter med brødet. Jeg bruger en røremaskine, men håndkraft kan også sagtens klare arbejdet.
1. Pisk vand, HUSK, tørgær, æblecidereddike, sukker og salt sammen i en skål - sørg for at gæren er opløst og lad derefter HUSK'en sætte sig et par minutter.
2. I en anden skål blandes rismel, fuldkornsrismel og majsmel, hvorefter det lidt efter lidt æltes sammen med indholdet i den anden skål.
3. Lad røremaskinen ælte dejen i 10-12 minutter for et mere luftigt stykke brød.
4. Find et ovnfast fad - jeg bruger en på 15 x 25 cm - og smør den med en smule olivenolie, så brødet let kan vendes ud af formen.
5. Fordel dejen i fadet, og lad den hvile under et stykke film i 10 minutter.
6. I mellemtiden laves persilleolien, som meget simpelt består af persille og olivenolie, nemt. Bland hakket persille og olivenolie i en skål, og sæt det til side.
7. Skær (eller smulder) fetaen i mindre stykker, og fordel nu feta og persilleolie ud over dejen - prik dybe huller med dine fingre, så det kommer en smule ned i brødet.
8. Dæk igen dit foccacia til med film og lad dejen hæve i minimum 1 time. Drys derefter lidt flagesalt på toppen.
9. Tænd ovnen på 250 °C varmluft og bag brødet i 20-25 minutter eller indtil skorpen er fint afbagt.
Et lille tip:
Et foccacia er lækkert i sig selv, men hvis man vil bruge det til en nem og lækker forret/starter eller en let frokost, så smager det helt fantastisk at riste brødet på en tør pande, hvorefter lidt burrata, frisk tomatsalsa og balsamico glaze fordeles udover.
God fornøjelse!
Comments