Her kommer lige et lille vegetarisk indspark, nemlig glutenfri gnocchi i en cremet og lækker svampesauce. Sprøde udenpå og en blød kartoffelmos indeni, præcis som en gnocchi skal være!
Arbejdstid: 1 time og 30 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: 4-6 personer
INGREDIENSER
Selve gnocchien:
1 kg kartofler
1 æg
90 g majsmel
90 g rismel + lidt til bordpladen
Salt
Smør til stegning
Svampesauce:
400 g champignon
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian, hakket
Olie til stegning
2 dl fløde
3 dl mælk
Revet parmesan
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
1. Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i saltet vand.
2. Mos dem og rør dem sammen med æg og mel - brug evt. en håndmikser.
3. Drys lidt rismel på bordet, og vend kartoffelmosen ud på bordet. Rul lange "pølser" med tykkelsen af en finger. Skær stykker på 1 cm, og læg dem til tørre på et rent viskestykke i 20 minutter.
4. Sæt let saltet vand til at koge i en gryde, og hæld din gnocchi deri. Når de flyder til overfladen, så er de kogt færdig.
5. Inden gnocchien skal steges, så tilberedes saucen. Først skæres champignonerne i skiver, og derefter hakkes løg og hvidløg. Dette steges i en smule olie sammen med frisk timian.
6. Når væsken fra champignonerne er fordampet, og de har fået en sprød stegeskorpe, tilsættes fløde og mælk. Til sidst smages den til med salt, friskkværnet peber og en smule parmesan.
7. Lad saucen ramme kogepunktet, og lad den derefter simre indtil gnocchien er klar eller indtil saucen har den rette konsistens.
8. Find en pande frem, og steg dine gnocchi sprøde i en god klat smør. De skal have en fin stegeskorpe, men panden må endelig ikke være for varm, da du risikerer, at de sætter sig fast.
9. Server nu gnocchi og svampesauce sammen med revet parmesan og frisk timian.
God fornøjelse!
Commenti