Sommeren bringer mange ting - bl.a. sol og sommerkage. En sød og svampet glutenfri hindbærroulade med fyld af flødeskum og hindbær - så bliver det næsten ikke bedre!
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: 4-6 personer
INGREDIENSER
Rouladebund:
3 æg
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Skallen fra 1 økologisk citron
30 g rismel
50 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 knivspids fint salt
Hindbærskum:
100 g frosne hindbær
20 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 dl vand
1/4 l piskefløde
FREMGANGSMÅDE
1. Start med hindbærrene - kom hindbær, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne. Hæld det over i en skål og stil det på køl.
Tænd ovnen på 200°C varmluft
2. Nu til dejen. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt - jo længere tid, jo bedre. I mellemtiden blandes rismel, kartoffelmel, bagepulver og salt i en separat skål.
3. Kom revet citronskal ned i sukker- og æggeblandingen og pisk videre. Brug derefter en dejskraber til at vende melblandingen ind i dejen lidt efter lidt.
4. Find en bageplade med et stykke bagepapir frem, og fordel dejen ud på hele pladen.
5. Kom den i ovnen, og lad rouladebunden bage i 8-10 minutter eller indtil den er flot gyldenbrun på toppen - vær' opmærksom på, at dejen godt kan boble op, hvilket er helt normalt.
6. Mens kagen er i ovnen piskes fløden til flødeskum, hvorefter den afkølede hindbær vendes i. Stil hindbærskummen på køl indtil brug.
7. På bordpladen lægges et stykke bagepapir, hvorpå der drysses en smule sukker. Vend kagebunden ud på bagepapiret med toppen nedad, og riv forsigtigt det andet stykke bagepapir af bunden.
8. Lad den køle af - den må ikke være meget varmere end stuetemperatur, da skummen så vil flyde ud af rouladen.
9. Hvis kanterne er blevet lidt sprøde, så skær dem af med en kniv - dette gør det nemmere at rulle rouladen.
10. Fordel hindbærskummen ud over bunden, og begynd så at rulle rouladen på det korte led.
11. Sæt den på køl 1 times tid inden servering.
God fornøjelse!
Comments