Glutenfri hindbærsnitter. Her kommer der lige en lille opskrift på den klassiske hindbærsnitter, hvor du får den lækreste mørdej! Hvem kan ikke godt lide det?:P
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 8-10 stk
INGREDIENSER
Mørdejen:
1 æg
100 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g smør
1 spsk HUSK
190 g rismel
2 tsk bagepulver
1 tsk xanthan gum
1 knivspids salt
Derudover:
1 glas godt hindbærmarmelade
Glasur, smagt til med lidt citron
Frysetørret hindbær
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at smelte smøren i en gryde ved lav varme.
2. I mellemtiden piskes æg, sukker og vaniljesukker sammen. Hæld den smeltede smør sammen med æg og sukker, og pisk videre.
3. De resterende tørre ingredienser blandes i en separat skål, og hældes derefter over i skålen med æg, sukker og smør.
4. Ælt det godt, indtil der er en ensartet mørdej. Sæt dejen på køl i minimum ½ time med film omkring sig.
5. Når dejen er kølet af, kan den rulles pænt ud mellem to lag bagepapir - dejen skal gerne være omkring 3 mm tyk.
6. Herefter kan mørdejen udstikkes med enten en udstikker eller et glas. Overskydende dej samles, rulles ud på ny og stikkes ud igen. Fortsæt, indtil der ikke er mere dej tilbage.
7. Mørdejen bages i 8-10 minutter ved 175°C varmluft - hold dog et godt øje, da ovne bager forskelligt. De skal være flotte gyldenbrune. Herefter lægges de ud på en rist for at køle af.
8. Nu skal snitterne samles. Hindbærmarmeladen smøres ud mellem to af de færdigbagte mørdejsstykker, hvorefter der kommes glasur på toppen sammen med lidt frysetørret hindbær.
9. Sæt dem på køl i 15 minutter, og så er de egentlig klar:)
God fornøjelse!
Comments