Et lækkert nybagt rugbrød med hjemmerørt hønsesalat er altså ikke til at tage fejl af. Hvis ikke I har prøvet det endnu, så smider jeg lige en drøngod opskrift, som ville være en skam ikke at dele:))
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: En god portion:)
INGREDIENSER
Selve “hønen” (eller kyllingen):
1350 g hel kylling
1 stort løg
3 fed hvidløg
1½ l grøntsagsbouillon
3 tsk salt
Derudover:
300 g bacon
400 g champignon, skåret i kvarte
3 kviste estragon, finthakket
1 håndfuld purløg, finthakket
2,5 dl cremefraiche
1 dl mayo
1 dåse hvide asparges
2 tsk karry
2 tsk dijon sennep
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Vi starter med kyllingen, som skal koges. Hvis der skal kredses lidt ekstra, kan man lave sprødt kyllingeskind til at komme ovenpå hønsesalaten.
1. Dette gøres ved at følge nedenstående trin:
Pil skindet af kyllingen
Skær det ud i nogle gode stykker (det skrumper meget!)
Skrab indersiden af skindet for fedt - dette kan gøres med en skarp kniv
Spred det ud på en bageplade ovenpå et stykke bagepapir
Giv det salt
Læg et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå - skindet holdes nu i spænd.
Bag det i en ovn ved 225°C varmluft i 22 min.
2. Den “nøgne” kylling koges i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, bouillon og salt. Hvis bouillonen ikke dækker kyllingen helt, så hæld lidt mere vand i gryden.
3. Kog kyllingen i en time, og lad den derefter køle af. Pil kødet af benene, og kom det op i en skål, hvor det rives fra hinanden med to gafler.
4. Steg nu din bacon sprød på en pande, skær det i småstykker og kom det op i skålen med kylling.
5. Steg champignonen i baconfedtet indtil de er sprøde på overfladen, og kom dem ligeledes op i skålen.
6. Alle de resterende ingredienser tilsættes, og der smages til med salt og friskkværnet peber:)
God fornøjelse!
Comments