top of page

Kammerjunker

Opdateret: 8. okt. 2023

Glutenfri kammerjunker med en god hjemmelavet koldskål. Så bliver det næsten ikke mere sommer:)


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 50 minutter

Antal: Koldskål til 4 personer

Glutenfri Kammerjunker - Nyd den klassiske smag af kammerjunker uden gluten. Vores opskrift giver dig mulighed for at bage sprøde og lækre glutenfri kammerjunker, der passer perfekt til din kaffe eller te. Med vores trin-for-trin vejledning kan du nemt lave disse små lækkerier uden gluten, så alle kan nyde dem. Prøv vores glutenfri kammerjunker i dag og lad dig forføre af den skønne smag!
Glutenfri kammerjunker

INGREDIENSER


Kammerjunkere:

10 g HUSK

1 dl mælk

125 g smør

100 g sukker

Skallen fra én økologisk citron

200 g fuldkornsrismel

75 g majsstivelse

2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt


Koldskål:

4 æggeblommer

2 tsk vaniljesukker

3 spsk sukker

1 liter kærnemælk

4 dl tykmælk

Saften fra ½ citron


Derudover:

Evt. lidt søde friske jordbær

 

FREMGANGSMÅDE


Vi starter med kammerjunkerne:


1. Kom HUSK og mælk i en skål, rør det rundt, og lad det sætte sig - i mellemtiden findes resten af ingredienserne frem.


2. I en anden skål blandes fuldkornsrismel, majsstivelse, vaniljesukker, bagepulver og salt.


3. Bland nu blød smør ind i massen med HUSK og mælk - dette synes jeg er nemmest at gøre med hænderne. Tilsæt derefter sukker og citronskal - ælt også dette ind i massen indtil den er ensartet.


3. Tilsæt nu lidt efter lidt melblandingen - ælt indtil dejen er fin og glat. Hvis den er meget blød, kan den med fordel lægges lidt på køl, ellers går du bare videre til næste step.


4. Find to bageplader frem, og form cirka 70 kammerjunkere - dette gøres ved at rulle dejen ud i en pølse, som skæres ud i lige store stykker og rulles runde.


5. Placér dem på en bageplade og giv dem et lille tryk på toppen.


6. Bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i cirka 10 minutter. Lad dem derefter køle af.


Og voila, så har du nogle drønlækre kammerjunkere, der er perfekte til at knuse ovenpå en hjemmelavet koldskål, som beskrevet i de næste steps:


7. Kom æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en skål, og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.


8. Rør æggesnapsen sammen med kærnemælk og tykmælk - smag til med citronsaft.


9. Server koldskålen med det samme eller stil den på køl indtil brug - kan holde sig et par dage i køleskabet.


God fornøjelse!






Comments


bottom of page