top of page

Kanelkage

Opdateret: 24. apr. 2023

Glutenfri kanelkage med kaffeglasur er nok en af mine favoritter, hvis der skulle vælges mellem de klassiske bradepandekager. Her kommer en glutenfri version af den krydrede basse.


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 1 time

Antal: 6 personer

INGREDIENSER


Selve kagen:

2 æg

150 g sukker

150 g brun farin

75 g rismel

75 g majsmel

85 g glutenfri havremel

4 tsk kanel

1 tsk kardemomme

2 tsk bagepulver

1 knivspids salt

3½ dl naturel yoghurt

150 g smør


Kaffeglasuren:

75 g blødt smør

200 g flormelis

20 g kakao

1 knivspids salt

1 dobbelt espressoshot (eller 1/2 dl stærk kaffe)


 

FREMGANGSMÅDE


1. Pisk æg, sukker og brun farin til en lys og luftig æggemasse.


2. Bland alle de tørre ingredienser til dejen sammen i en separat skål og pisk det i æggemassen skiftevis med yoghurten.


3. Smelt smøren og pisk det ligeledes i dejen.


4. Kom dejen over i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 200°C almindelig ovn i 25-30 min.

5. Lad kagen køle af på køkkenbordet. I mellemtiden forberedes kaffeglasuren - her kommes alle ingredienserne i en skål, hvorefter den piskes ensartet i konsistensen.


6. Fordel glasuren ud over kagen, og så er den egentlig klar til at bliver serveret.


God fornøjelse!

Comentarios


bottom of page