En glutenfri kartoffelvaffel, der oser af sommer. Vaflen er lavet på kartoffelmos og har et frisk tvist af syre. Den fungerer ligesom den populære blinis, og går derfor pisse godt til fisk og skaldyr. Jeg serverer den enten som en forret eller en let hovedret.
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 4 personer (forret) eller 2 personer (hovedret)
INGREDIENSER
Vaflerne:
300 g skrællede kartofler
50 g smør + lidt til stegning
1 økologisk citron, saften og skallen herfra
50 g rismel
25 g majsmel
1½ dl mælk
2 æg
½ tsk fint salt
Friskkværnet peber
Derudover:
400 g pillede rejer
1 økologisk citron, saften og skallen herfra
1 syrligt grønt æble
1 håndfuld dild
Friskkværnet sort peber
Til servering:
Citron
Cremefraiche
FREMGANGSMÅDE
1. Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
2. I mellemtiden kan rejerne forberedes. Bland rejerne med citronsaft og citronskal, et revet grønt æble, dild og sort peber. Sæt dem derefter på køl indtil servering.
3. Mos kartoflerne og bland mosen med de resterende ingredienser til vaflerne. Pisk godt, og sørg for at der ingen klumper er i dejen.
4. Find et vaffeljern frem, og lav små vafler ud af dejen.
5. Server vaflerne med cremefraiche, en tørstegt citron (se billede) og rejerne.
God fornøjelse!
Commentaires