top of page

Kerneboller

Opdateret: 9. maj 2023

Glutenfri kerneboller til morgenbordet. Og så lige med en skive god ost, whats not to like?


Arbejdstid: 45 minutter

Tid i alt: 3 timer

Antal: 10-12 stk.

Glutenfri kerneboller
Glutenfri kerneboller

INGREDIENSER


6 dl lunkent vand (ca. 40°C)

10 g glutenfri tørgær

3 spsk HUSK

110 g naturel yoghurt

2 tsk æblecidereddike

2 tsk salt

100 g kerner, gerne en blanding af hørfrø,

sesam og græskarkerner + lidt ekstra til toppen

2 spsk kartoffelmel

80 g rismel

120 g boghvedemel

120 g glutenfri havremel

 

FREMGANGSMÅDE


1. Find en skål frem og bland tørgær, lunkent vand og HUSK. Pisk et par minutter, og stil det til side.


2. Mens HUSK'en sætter sig og bliver til en slags gelé, blandes de fire meltyper sammen i en separat skål. Til det næste step kan man både bruge en håndmikser eller en røremaskine - dog vil jeg våge den påstand, at en røremaskine giver det bedste resultat.


3. Geléen, bestående af HUSK, tørgær og vand, blandes nu sammen med yoghurt, æblecidereddike, salt og kerner, hvorefter det røres sammen ved lav hastighed.


4. Efter et par minutter tilsættes melblandingen lidt efter lidt. Når alt melet er æltet ind i bolledejen, æltes den videre i 10-12 minutter for luftighedens skyld - særligt her ville det være rart med en røremaskine.


5. Kom film henover skålen sammen med et viskestykke, og lad dejen hæve i minimum 1 ½ time. Vær' opmærksom på, at dejen kan være rimelig klæg, hvilket er helt normalt.


6. Kerner drysses ud på bordet, hvorefter dejen vendes ud ovenpå. Denne deles nu op i 10-12 lige store stykker, formes runde og placeres på to bageplader.


7. Bag bollerne ved 200°C varmluft i cirka 30 minutter - denne tid kan dog variere en smule, så hold et godt øje med dem undervejs. Når bollerne er flotte gyldne, tages de ud af ovnen og placeres på en bagerist.


8. Lad dem køle inden servering.


God fornøjelse!

Comentarios


bottom of page