En klassisk lagkage med glutenfrie lagkagebunde, mums.. Blød, sød og svampet.
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 1 time og 20 minutter
Antal: 8 personer
INGREDIENSER
Lagkagebunde:
4 æg
185 g sukker
2 tsk vaniljesukker
45 g rismel
75 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 knivspids fint salt
Kagecreme:
2 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
Derudover:
Et glas god hindbærmarmelade
½ l flødeskum
3 bananer, skåret i skiver
Friske bær til toppen
Hvid chokolade til toppen
FREMGANGSMÅDE
1. Tænd først ovnen på 200°C varmluft, så den er klar, når dejen til bundene er rørt sammen.
2. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt - jo længere tid, jo bedre.
3. I mellemtiden blandes rismel, kartoffelmel, bagepulver og salt i en skål, som derefter vendes sammen med æg- og sukkerblandingen.
4. På tre stykker bagepapir tegner jeg 3 lige store cirkler på cirka 26 cm i diameter, hvori jeg fordeler min dej. Hvis man ikke har tre bageplader, eller ønsker at bage dem ad flere omgange, så kan man også komme dejen i en springform, og derefter skære kagen op i tre bunde.
5. Bag nu bundene i 8-10 minutter eller indtil du er tilfreds med din afbagning. Lad dem afkøle. I mellemtiden kan fyldet laves, herunder bl.a. kagecremen.
6. Find en tykbundet gryde frem. Uden at tænde for komfuret piskes først æg og mælk sammen i gryden, og derefter tilsættes sukker, vanilje og majsstivelse, som piskes ud i mælken.
7. Tænd nu for kogepladen og lad blandingen ramme kogepunktet mens der piskes og skru så ned for varmen. Cremen røres nu ved middelvarme de næste 3 minutter eller indtil konsistensen er tilfredsstillende.
8. Tag den af varmen, og så er den egentlig klar til at komme i kagen.
Som navnet "lagkage" så simpelt beskriver, så består kagen af en masse lag, hvor jeg bygger den op i følgende rækkefølge:
9. På den nederste bund smøres et godt lag hindbærmarmelade efterfulgt af kagecreme, flødeskum og et lag banan skåret i skiver. En lagkagebund kommes ovenpå og rækkefølgen gentages.
10. På toppen fordeles flødeskum, friske bær efter eget valg og hvid chokoladeflager.
God fornøjelse!
Comentarios