top of page

Lakridskage

Opdateret: 26. apr. 2023

En glutenfri lakridskage. Personligt elsker jeg lakridskage! Her kommer en fortolkning på en glutenfri, sød, svampet og muligvis lidt tung basse af en lakridskage, men hey, så kan man måske nøjes med ét stykke:P


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 1 time og 30 minutter

Antal: 6 personer

INGREDIENSER


Lakridskagen:

200 g smør

400 g brun farin

3 æg

2 spsk lakridspulver

2 spsk lakridssirup

200 g mandelmel

100 g rismel

2 tsk bagepulver

1 knivspids salt


Pynt og tilbehør:

Cremefraiche til kagen

Hvid chokolade til toppen

Frysetørret hindbær

 

FREMGANGSMÅDE


1. Smelt smør og brun farin i en gryde ved svag varme, og stil det til afkøling.


2. Slå æggene ud i den afkølede sukkermasse, og pisk det luftigt. Tilsæt lakridspulver samt lakridssirup, og pisk lidt mere.


3. I en separat skål blandes mandelmel, rismel, bagepulver og salt. Dette vendes nu forsigtigt over i skålen med brun farin, æg og lakrids, og så er kagen ellers klar til at komme i en springform beklædt med bagepapir.

4. Bag kagen i 40-45 minutter ved 175°C varmluft. Bemærk: kagen vil løfte sig og derefter falde sammen under bagningen - dette er helt normalt.


5. Når kagen er færdig, skal den køle af. Først herefter kan den evt. pyntes og selvfølgelig spises:D


God fornøjelse!






Comments


bottom of page