top of page

Brunsviger

Opdateret: 23. jan.

En luftig og lækker glutenfri brunsviger, der desuden også fungerer fremragende dagen efter.


Arbejdstid: 45 minutter

Tid i alt: 3 timer

Antal: 6 personer


En luftig og lækker glutenfri brunsviger, der desuden også fungerer fremragende dagen efter.
Glutenfri brunsviger

INGREDIENSER


Dejen:

4 dl mælk

60 g smør

80 g sukker

3 spsk HUSK

8 g glutenfri tørgær (25 g frisk)

1 æg

1 tsk kardemomme

1 tsk salt

160 g rismel

80 g glutenfri havremel

80 g boghvedemel


Fyldet:

200 g smør

250 g brun farin

 

FREMGANGSMÅDE


1. Vi starter med gærdejen. Smelt smør i en gryde, og tilsæt derefter mælken - varm det op til 40°C, og hæld det over i en røreskål - brug gerne en røremaskine, ellers fungerer håndmikser med dejkrog også udmærket.


2. Tilsæt nu sukker, gær og HUSK, og pisk det godt sammen et par minutter. Slå ægget ud i skålen og pisk videre.


3. Kardemomme, salt, rismel, boghvede og havremel blandes sammen i en separat skål, hvorefter blandingen (i små mængder) hældes over i røremaskinen. Ælt dejen 10-12 minutter, og kom den over i en springform beklædt med bagepapir. Lad nu dejen hæve 1,5 time under et rent klæde.


4. I mellemtiden forberedes sukkermassen, som skal pryde den lækre gærdej - VIGTIGT med massere af snask. Dette er meget simpelt - smelt smør og brun farin i en gryde - dog ikke så meget, at alle sukkerkrystaller smeltes væk. Sæt det til side, og vent på, at dejen hæver færdigt.


5. Tænd ovnen på 190°C almindelig ovn.


6. Når dejen er færdig med at hæve, skal der prikkes (mange) dybe huller i overfladen - dette er klart nemmest, hvis hænderne er lidt våde.


7. Hæld sukkermassen ud over dejen, og bag den i ovnen i cirka 20 minutter.


God fornøjelse!

Comments


bottom of page