En glutenfri mælkesnitte. En luksusversion af mælkesnitten, som vi kender den, og JA den er god!:P
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: 8 stk
INGREDIENSER
Kagen:
3 æg
120 g sukker
100 g smør
100 g mørk chokolade, jeg bruge 72%
120 g fint rismel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
Cremen:
100 g smør
1 knivspids salt
100 g flormelis
150 g flødeost
100 g hvid chokolade
2 tsk vaniljesukker
2 tsk citronsaft
FREMGANGSMÅDE
1. Vi starter med kagen. Smelt smør og mørk chokolade ved lav varme, og pisk æg og sukker lyst og luftigt mens chokoladen smelter.
2. Bland alle de tørre ingredienser til kagen i en separat skål.
3. Vend forsigtigt smør- og chokoladeblandingen sammen med æggemassen, og derefter melblandingen.
4. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel dejen jævnt - gerne så dejen former en firkant. Bag kagen i ovnen ved 180°C varmluft i 10 minutter. Når bunden er bagt færdig, skal den køle af. I mellemtiden kan cremen forberedes - det vigtigste element efter min smag:P
5. Smelt den hvide chokolade i en gryde ved lav varme, og lad den derefter køle af til stuetemperatur.
6. Pisk nu en klassisk smørcreme af smør, salt og flormelis, cirka 5 minutter - VIGTIGT at den bliver helt lys og luftig.
7. Når chokoladen har den rette temperatur, piskes den i smørcremen sammen med flødeost, vanilje og citron.
8. Nu skal snitten samles. Den afkølede kagebund skæres over på midten - du har nu en top og en bund. Cremen smøres ud på den ene halvdel, hvor den anden danner "mælkesnittelåget":)
9. For et pænt snit kommes kagen i køleskabet inden udskæring - her vil cremen sætte sig og få den rette konsistens. Efter en times tid på køl vil den kunne skæres ud i pæne mundrette stykker.
God fornøjelse!
Comentarios