Jeg er vokset op med makronmuffins, og jeg elskede dem. Det må derfor være på sin plads at bidrage med en opskrift på glutenfri makronmuffins, der naturligvis er lavet på hjemmelavet glutenfri makroner. Disse er søde, svampet og kompakte (på den gode måde naturligvis) - lidt a la mazarinkagen.
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 12 stk
INGREDIENSER
Dejen:
100 g smør
40 g flormelis
40 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg
1 tsk bagepulver
25 g glutenfri havremel
25 g majsstivelse
50 g rismel
Mazarinmasse:
75 g marcipan
50 g sukker
35 g blødt smør
1 æg
Andet:
125 g glutenfri makroner, se opskrift via nedenstående link
100 g mørk chokolade
FREMGANGSMÅDE
1. I en skål piskes smør, flormelis, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og lufttig smørcreme.
2. Når smørcremen er lækker luftigt, piskes æggene i.
3. I en anden skål blandes bagepulver, havremel, majsstivelse og rismel sammen, hvorefter de røres i smørcremen lidt efter lidt.
4. For en lækker og svampet dej laves en mazarinmasse, som blandes i dejen. Her kommes marcipan, sukker, blødt smør og et æg over i en minihakker eller en foodprocessor, hvor ingredienserne "hakkes" til en fin og ensartet konsistens. Derefter røres den sammen med selve kagedejen.
5. Knus nu makroner, hak den mørke chokolade groft og vend det hele i dejen.
6. Fordel dejen over i 12 muffinsforme og bag kagerne ved 180°C varmluft i ca. 18 minutter.
God fornøjelse!
Comments