Glutenfri naanbrød. Intet indisk uden et godt stykke naan, og det er der fundet en løsning på med denne opskrift! Prøv den af. Det er lækkert;)
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 4 stk.
INGREDIENSER
Dejen:
1 dl lunkent vand (ca. 40 °C)
1 dl mælk (ca. 40°C)
10 g glutenfri tørgær
2 spsk HUSK
1 tsk salt
100 g græsk yoghurt
1 æg
3 spsk olivenolie
75 g rismel
100 g majsstivelse
100 g boghvedemel
Til toppen:
25 g smør
1 fed hvidløg
Flagesalt
Sorte sesam
FREMGANGSMÅDE
1. Varm mælken op i en gryde, og hæld den derefter over i en skål sammen med lunkent vand og gær - pisk indtil at gæren er opløst, og tilsæt derefter HUSK, yoghurt, æg, olivenolie og salt. Pisk igen, og lad det blive til en god grød.
2. Bland rismel, majsstivelse og boghvedemel sammen i en anden skål, og kom derefter en smule af melblandingen over i skålen med “grød” - rør det godt rundt med en ske, og vend det derefter ud på bordet, hvor resten af melet æltes ind i dejen. Dejen må gerne være lidt klistret, når den sættes til at hæve i minimum en time.
3. Efter hævning deles den op i fire lige store stykker og placeres på en bageplade, hvor stykkerne trykkes flade ligesom et rigtigt naanbrød.
4. Smelt smør i en gryde sammen med presset hvidløg og lad det trække lidt. Smør brødene med hvidløgssmør og drys derefter sorte sesam og flagesalt ovenpå.
5. Brødene bages i 20 min. ved 200 °C almindelig ovn.
Hvis brødene ikke bages lige op til servering, så anbefaler jeg, at de enten lunes på en brødrister:)
God fornøjelse!
Commentaires