En glutenfri passionstærte - en curd af passionsfrugt, en glutenfri chokolademørdej og brændt marengs på toppen. Perfekt, hvis der kommer gæster forbi.
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 2 timer
Antal: 8-10 personer
INGREDIENSER
Chokolademørdejen:
70 g smør
1 æg
60 g sukker
1 tsk vaniljesukker
140 g rismel + lidt til udrulning
30 g kakaopulver
10 g HUSK
1 tsk bagepulver
½ tsk xanthan gum
1 knivspids salt
Passionscurden:
2 æg
2 æggeblommer
1 ½ dl passionsfrugtssaft
125 g sukker
1 spsk majsstivelse
50 g smør
Marengsen:
150 g sukker
½ dl vand
75 g æggehvide
1 tsk vaniljesukker
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at smelte smøren i en gryde ved lav varme. I mellemtiden piskes æg, sukker og vaniljesukker lyst og cremet. Det smeltede smør hældes over i sukkermassen med æg, og der piskes videre.
2. De resterende tørre ingredienser blandes i en separat skål, og røres derefter sammen med blandingen af smør, æg og sukker. Ælt dejen godt indtil mørdejen er glat og ensartet. Sæt den på køl i minimum en ½ time med film omkring sig.
3. Når dejen har kølet, tændes ovnen på 175°C almindelig ovn. Rul dejen ud på et let meldrysset bord – gerne til en tykkelse på ½ cm. Placér dejen i den ønskede form, og bag den i 10 minutter.
4. Når bunden er færdig, er det tid til at lave passionscurden. Kom alle ingredienser, undtagen smøren, over i en gryde og pisk ved middelvarme, indtil cremen begynder at tykne.
5. Tag cremen af varmen og pisk smøren i. Hæld den derefter over i den færdigbagte mørdejsbund.
6. På en røremaskine piskes marengsens æggehvider stive. Sukker og vand varmes op i en gryde til 118°C. Sukkermassen hældes derefter over i æggehviderne, og der piskes videre i 10 minutter.
7. Kom marengsen over i en sprøjtepose og pynt kagen, som du ønsker. Jeg bruger en gasbrænder til toppen, men den kan også komme en smut i ovnen.
God fornøjelse!
Comentários