top of page

Pitabrød

Opdateret: 26. apr. 2023

Har længe manglet et godt alternativ til et glutenfrit pitabrød. Det skal selvfølgelig smage godt, og så skal det ikke sprække, når fyldet kommes i!


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 2 timer

Antal: 6 stk

INGREDIENSER


Pitabrødene:

4 spsk HUSK

5 dl lunkent vand

3 tsk tørgær

2 tsk salt

120 g fuldkornsrismel

60 g boghvedemel

40 g majsmel

20 g polenta majsmel

80 g sorghummel


Tip til fyldet:

Falafler

Haydari dip

Avokado

Rødløg

Rød peber

Spidskål

Gulerod

 

FREMGANGSMÅDE


1. Pisk vand og HUSK sammen til en grødet konsistens.


2. Bland de tørre ingredienser i en separat skål, og ælt derefter melblandingen lidt efter lidt i skålen med vand og HUSK. Ælt det 10-12 minutter for fuld skrald på en røremaskine.


3. Dæk dejen til med et rent klæde, og stil den et lunt sted en times tid, hvor den kan vokse fint op.


4. Tænd ovnen på 250°C varmluft, og kom enten en pizzasten, en bageplade eller et bagestål i ovnen.


5. Vend dejen ud på bordpladen, og del den op i 6 lige store stykker. Form 1 cm tykke pitabrød, og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.


6. Når de er gyldenbrune, er de færdige. Som udgangspunkt er der ikke hul i brødet, men det er super nemt at skære det med en brødkniv, og så er det bare i med fyldet;)


God fornøjelse!


Comments


bottom of page