Har længe manglet et godt alternativ til et glutenfrit pitabrød. Det skal selvfølgelig smage godt, og så skal det ikke sprække, når fyldet kommes i!
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: 6 stk
INGREDIENSER
Pitabrødene:
4 spsk HUSK
5 dl lunkent vand
3 tsk tørgær
2 tsk salt
120 g fuldkornsrismel
60 g boghvedemel
40 g majsmel
20 g polenta majsmel
80 g sorghummel
Tip til fyldet:
Falafler
Haydari dip
Avokado
Rødløg
Rød peber
Spidskål
Gulerod
FREMGANGSMÅDE
1. Pisk vand og HUSK sammen til en grødet konsistens.
2. Bland de tørre ingredienser i en separat skål, og ælt derefter melblandingen lidt efter lidt i skålen med vand og HUSK. Ælt det 10-12 minutter for fuld skrald på en røremaskine.
3. Dæk dejen til med et rent klæde, og stil den et lunt sted en times tid, hvor den kan vokse fint op.
4. Tænd ovnen på 250°C varmluft, og kom enten en pizzasten, en bageplade eller et bagestål i ovnen.
5. Vend dejen ud på bordpladen, og del den op i 6 lige store stykker. Form 1 cm tykke pitabrød, og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
6. Når de er gyldenbrune, er de færdige. Som udgangspunkt er der ikke hul i brødet, men det er super nemt at skære det med en brødkniv, og så er det bare i med fyldet;)
God fornøjelse!
Comments