top of page

Pizza m. stærk salami 🍕

Opdateret: 17. jul. 2023

En glutenfri pizza. Min absolut favoritpizza er den med stærk salami! Grillet aubergine og artiskokker gør den kun bedre:P


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 2 timer

Antal: 4 pizzaer

Glutenfri pizza

INGREDIENSER


Dejen:

5 dl lunkent vand (ca. 40°C)

10 g glutenfri tørgær

2 tsk salt

3 spsk HUSK

3 spsk olivenolie

200 g fuldkornsrismel + lidt ekstra til udrulning

100 g boghvedemel

100 g majsmel


Fyldet:

Pizzasauce

Frisk mozzarella

Stærk salami

Artiskokker

Grillet/stegt aubergine

Salt og friskkværnet peber

 

FREMGANGSMÅDE


Dejen laves gerne et par timer i forvejen, så den kan få lov til at hæve i minimum en times tid.


1. Salt og gær opløses i det lunkne vand, hvorefter olivenolie og HUSK blandes i. Pisk indtil konsistensen minder mere eller mindre om en grød.


2. I en separat skål blandes de tre meltyper, som derefter røres lidt efter lidt i "grøden" - dette kan både gøres i hånden eller med en røremaskine. For en smidig og lækker bund æltes dejen i 10-12 minutter.


3. Tænd ovnen på 250°C varmluft eller varmere, og kom enten pizzasten, bageplade eller bagestål i ovnen. For en sprød pizzabund er dette vigtigt! Lad ovnen varme op en times tid, mens dejen hæver i en skål dækket med film.


4. Del dejen op i fire lige store dele, og form runde pizzabunde - gerne med en tykkelse på cirka 5 mm, hvis der skal opnås en god sprødhed.


5. Kom fyldet på din pizzabund og bag den i ovnen i 10-15 minutter eller indtil pizzaen har den rette afbagning.


God fornøjelse!





Comments


bottom of page