En glutenfri pizza. Min absolut favoritpizza er den med stærk salami! Grillet aubergine og artiskokker gør den kun bedre:P
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: 4 pizzaer
INGREDIENSER
Dejen:
5 dl lunkent vand (ca. 40°C)
10 g glutenfri tørgær
2 tsk salt
3 spsk HUSK
3 spsk olivenolie
200 g fuldkornsrismel + lidt ekstra til udrulning
100 g boghvedemel
100 g majsmel
Fyldet:
Pizzasauce
Frisk mozzarella
Stærk salami
Artiskokker
Grillet/stegt aubergine
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Dejen laves gerne et par timer i forvejen, så den kan få lov til at hæve i minimum en times tid.
1. Salt og gær opløses i det lunkne vand, hvorefter olivenolie og HUSK blandes i. Pisk indtil konsistensen minder mere eller mindre om en grød.
2. I en separat skål blandes de tre meltyper, som derefter røres lidt efter lidt i "grøden" - dette kan både gøres i hånden eller med en røremaskine. For en smidig og lækker bund æltes dejen i 10-12 minutter.
3. Tænd ovnen på 250°C varmluft eller varmere, og kom enten pizzasten, bageplade eller bagestål i ovnen. For en sprød pizzabund er dette vigtigt! Lad ovnen varme op en times tid, mens dejen hæver i en skål dækket med film.
4. Del dejen op i fire lige store dele, og form runde pizzabunde - gerne med en tykkelse på cirka 5 mm, hvis der skal opnås en god sprødhed.
5. Kom fyldet på din pizzabund og bag den i ovnen i 10-15 minutter eller indtil pizzaen har den rette afbagning.
God fornøjelse!
Comments