top of page

Quinoatærte m. kartoffel

Opdateret: 24. apr. 2023

En glutenfri tærte. Jeg er vild med quinoatærten, og vil til enhver tid vælge denne fremfor den traditionelle tærtebund.


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 1 time og 30 minutter

Antal: 4 personer

INGREDIENSER


Quinoabunden:

2 dl quinoa

4 dl vand

1 æg

50 g revet parmesan

1 tsk salt

Lidt smør/olie til tærteformen


Fyldet:

1 rødløg, skåret i ringe

375 g kartofler, skåret i tynde skiver

160 g salatost i tern

8 æg

1 dl cremefraiche

1 dl mælk

1 mild chili, fintsnittet

1 fed hvidløg

3 stængler rosmarin, fintsnittet

Salt og friskkværnet peber

 

FREMGANGSMÅDE


Start med tærtebunden.


1. Quinoaen koges ligesom ris - vand og salt bringes i kog, hvorefter quinoaen tilsættes. Lad vandet koge væk og stil det derefter på køl indtil de cirka har ramt stuetemperatur.


2. I mellemtiden smøres en tærteform med fedtstof og ovnen tændes på 200°C varmluft.


3. Efter afkøling blandes quinoaen sammen med æg og parmesan, hvorefter massen spredes ud i tærteformen med en ske.


4. Kom tærtebunden i ovnen, og lad den forbage indtil overfladen er flot gyldenbrun.


5. Kartofler, rødløg og salatost kommes nu skiftevis ned i den forbagte tærtebund.


6. Æggemasse, der skal binde det hele sammen, laves ved at piske æg, cremefraiche, mælk, chili, hvidløg, rosmarin, salt og peber sammen, hvorefter den hældes ned i tærteformen.


7. Bag nu tærten i 35-40, evt. dækket med stanniol de første 10 minutter. Stik i tærten med en kødnål eller lignende undervejs for at tjekke om tærten er færdig.


8. Når kartoflerne er møre, tages den ud af ovnen og serveres.


God fornøjelse!

Comments


bottom of page