En glutenfri tærte. Jeg er vild med quinoatærten, og vil til enhver tid vælge denne fremfor den traditionelle tærtebund.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Quinoabunden:
2 dl quinoa
4 dl vand
1 æg
50 g revet parmesan
1 tsk salt
Lidt smør/olie til tærteformen
Fyldet:
1 rødløg, skåret i ringe
375 g kartofler, skåret i tynde skiver
160 g salatost i tern
8 æg
1 dl cremefraiche
1 dl mælk
1 mild chili, fintsnittet
1 fed hvidløg
3 stængler rosmarin, fintsnittet
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Start med tærtebunden.
1. Quinoaen koges ligesom ris - vand og salt bringes i kog, hvorefter quinoaen tilsættes. Lad vandet koge væk og stil det derefter på køl indtil de cirka har ramt stuetemperatur.
2. I mellemtiden smøres en tærteform med fedtstof og ovnen tændes på 200°C varmluft.
3. Efter afkøling blandes quinoaen sammen med æg og parmesan, hvorefter massen spredes ud i tærteformen med en ske.
4. Kom tærtebunden i ovnen, og lad den forbage indtil overfladen er flot gyldenbrun.
5. Kartofler, rødløg og salatost kommes nu skiftevis ned i den forbagte tærtebund.
6. Æggemasse, der skal binde det hele sammen, laves ved at piske æg, cremefraiche, mælk, chili, hvidløg, rosmarin, salt og peber sammen, hvorefter den hældes ned i tærteformen.
7. Bag nu tærten i 35-40, evt. dækket med stanniol de første 10 minutter. Stik i tærten med en kødnål eller lignende undervejs for at tjekke om tærten er færdig.
8. Når kartoflerne er møre, tages den ud af ovnen og serveres.
God fornøjelse!
Comments