En glutenfri tærte. Her kommer lige en sprød vegetarisk quinoatærte - en kæmpe anbefaling! Hvis du ikke allerede har prøvet kræfter med quinoabunden, så gør det nu:)
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Quinoabunden:
2 dl quinoa
4 dl vand
1 æg
50 g revet parmesan
1 tsk salt
Fyldet:
400 g champignon
1 mild chili
Smør til stegning
1 håndfuld frisk timian
5 æg
250 g hytteost
1 dl cremefraiche
1 tsk salt + friskkværnet sort peber
Til toppen:
1 rødløg, skåret i både
3 spsk balsamico
1 god tsk honning
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at koge quinoaen, som var det ris - vand og salt sættes i kog, hvorefter quinoaen kommes i gryden og vandet udkoges. Sæt det derefter til at køle.
2. Når quinoaens temperatur har nærmet sig stuetemperatur, røres den sammen med parmesan og ét æg. Efter omrøring spredes massen godt ud i en tærteform - dette er nu din rå tærtebund.
3. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 °C varmluft og tag den ud, når overfladen er flot gyldenbrun.
4. Mens tærtebunden er i ovnen forberedes fyldet. Skær champignon i skiver og steg dem sprøde i smør sammen med frisk timian, salt og peber. Sæt dem til side, og begynd på æggemassen.
5. Slå de 5 æg ud i en skål, og pisk dem sammen med hytteost, cremefraiche, chili, salt og peber. Vend dine stegte champignon i æggemassen, og hæld den ovenpå den bagte tærtebund.
7. Kom tærten i oven, igen ved 200 °C varmluft - bag indtil den er gyldenbrun og flot hævet op.
8. I mellemtiden laves de karamelliserede rødløg - kom balsamico, honning og rødløg på en pande, og steg dem godt i 5-6 minutter.
9. Den færdige tærte tages ud af ovnen, og rødløgene fordeles udover tærten. Bon appetit;)
God fornøjelse!
Comments