top of page

Rabarbercrumble

Opdateret: 8. okt. 2023

Glutenfri rabarbercrumble. En sød og syrlig sommerdessert, serveret med en fed vaniljeis. Mums!


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 1 time

Antal: 6 personer

Smag en skive af himlen med vores fortryllende opskrift på rabarbercrumble. Denne sprøde og saftige dessert er fyldt med den friske smag af rabarber, perfekt balanceret med sødme og en crunchy topping. Vores nemme opskrift guider dig trin-for-trin til at lave den ultimative rabarbercrumble. Gør din dessertoplevelse uforglemmelig med vores lækre opskrift på rabarbercrumble.
Glutenfri rabarbercrumble

INGREDIENSER


Rabarberkompot:

500 g rabarber

100 g rørsukker

2 tsk vaniljesukker


Crumble:

100 g smør, stuetempereret

150 g glutenfri havregryn

50 g kokosmel

3 spsk rørsukker

100 g marcipan

1 tsk vaniljesukker

50 g mandler, groft hakket


Derudover:

1 liter god vaniljeis

Frisk mynte

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med at lave din crumble. Skær smør og marcipan i mindre stykker, og bland det sammen med havregryn, kokosmel, rørsukker, vaniljesukker og mandler. Når konsistensen er ensartet, stilles denne til side.


2. Kom rabarber (frosne eller friske) i en gryde sammen med rørsukker og vaniljesukker. Lad blandingen koge op og fordel den derefter ud i et passende tærtefad.


3. Ovenpå kompotten fordeles din crumble i et jævnt lag.


4. Tænd ovnen på 200°C varmluft og bag desserten indtil overfladen er fin gyldenbrun.


5. Inden servering kommes en lille kvist frisk mynte på toppen, og derefter serveres den med en bøtte god vaniljeis.


God fornøjelse!

Comments


bottom of page