Glutenfri rabarbercrumble. En sød og syrlig sommerdessert, serveret med en fed vaniljeis. Mums!
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 6 personer
INGREDIENSER
Rabarberkompot:
500 g rabarber
100 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
Crumble:
100 g smør, stuetempereret
150 g glutenfri havregryn
50 g kokosmel
3 spsk rørsukker
100 g marcipan
1 tsk vaniljesukker
50 g mandler, groft hakket
Derudover:
1 liter god vaniljeis
Frisk mynte
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at lave din crumble. Skær smør og marcipan i mindre stykker, og bland det sammen med havregryn, kokosmel, rørsukker, vaniljesukker og mandler. Når konsistensen er ensartet, stilles denne til side.
2. Kom rabarber (frosne eller friske) i en gryde sammen med rørsukker og vaniljesukker. Lad blandingen koge op og fordel den derefter ud i et passende tærtefad.
3. Ovenpå kompotten fordeles din crumble i et jævnt lag.
4. Tænd ovnen på 200°C varmluft og bag desserten indtil overfladen er fin gyldenbrun.
5. Inden servering kommes en lille kvist frisk mynte på toppen, og derefter serveres den med en bøtte god vaniljeis.
God fornøjelse!
Comments