Frisk ravioli med fyld af ricotta, parmesan og parmaskinke, så lækkert!
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 1 time og 30 minutter
Antal: 2-3 personer
INGREDIENSER
Raviolien:
200 g rismel + evt. lidt ekstra til dej og bordplade
60 g tapiokamel
1 tsk xanthan gum
½ tsk fint salt
4 æg
Fyldet:
250 g ricotta
100 g parmesan, revet
1 spsk olivenolie
1 spsk cremefraiche
Salt og friskkværnet peber
100 g parmaskinke
Tomatsalsa:
4 store tomater, finthakket
2 håndfulde basilikum, finthakket
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
1. Start med den friske pasta. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og bland det godt sammen.
2. Slå de fire æg ud i skålen og rør det sammen med en ske. Hæld den usammenhængende dej ud på bordet, og ælt indtil den er ensartet og elastisk - hvis den er klistret, så tilsæt lidt mere rismel.
3. Dæk pastadejen til med film og lad den hvile i 20 minutter. I mellemtiden forberedes fyldet.
4. Kom ricotta, revet parmesan, cremefraiche og olivenolien i en skål. Smag til med salt og peber. Parmaskinken skæres/rives i små mundrette stykke.
6. Dejen deles nu op i fire stykke og rulles ud i etaper - dette gøres med den tykkelse, som du finder passende - drys med lidt rismel, så pastapladerne ikke klistrer sammen.
Raviolien skal nu samles, og fremgangsmåden er simpel:
7. Du har to pastaplader. På den ene plade placeres med mellemrum små portioner af fyld (1 tsk ricottafyld + 1 stykke skinke).
8. Fugt pastaen med en våd finger rundt om fyldet, og kom den anden pastaplade ovenpå - tryk pladerne sammen og undgå meget gerne luft inde i raviolien.
9. Stik nu raviolierne ud med et glas eller en udstikker og sørg for, at de er lukket tæt hele vejen rundt.
Disse tre trin gentages indtil der ikke er mere pastadej tilbage.
10. Kog raviolien i let saltet vand.
11. Som tilbehør laves en tomatsalsa. Alle ingredienserne blandes sammen, tilberedes i en gryde og smages til med salt og peber.
God fornøjelse!
留言