top of page

Rugbrød

Opdateret: 31. aug. 2023

Glutenfrit rugbrød, fyldt med kerner og kærlighed. Weekenden bød på hjemmelavet smørrebrød, og dertil hører selvfølgelig et godt hjemmebagt rugbrød. Gerne en grov en af slagsen.


Arbejdstid: 20 minutter

Tid i alt: 10 timer

Antal: 2 stk.

INGREDIENSER


12 dl lunkent vand (40°C)

3 tsk æblecidereddike

10 g glutenfri tørgær

1/2 dl olivenolie

3 spsk HUSK

2 tsk salt

250 g hel boghvede

250 g hørfrø

150 g boghvedemel

300 g sorghummel

200 g kerner eller frø (fx græskarkerner, solsikkekerner og sesam)

1 spsk madkulør

Smør til bageformen

Sesam til toppen

 

FREMGANGSMÅDE


At bage rugbrød er super nemt, dog skal man være i lidt god tid, da de skal hvile i et stykke tid inden bagning.


1. Bland først alle de våde ingredienser og gær sammen i én skål og dernæst de tørre ingredienser i en anden skål.


2. Kom indholdet af begge skåle over i en røremaskine, og lad den ælte det godt sammen i ca. 10 min.


3. Smør rugbrødsformene og hæld dejen deri. Brug en kniv eller en dejskraber til at glatte overfladen ud med, og drys derefter din sesam ud over rugbrødet.


4. Lad dem hvile i minimum 5 timer på køkkenbordet under et rent klæde.


5. Nu skal brødene bages. Sæt ovnen på 200°C varmluft, og bag dem 45 minutter. Lad dem køle af på en bagerist efter bagning.


God fornøjelse!



Comments


bottom of page