Glutenfrit rugbrød, fyldt med kerner og kærlighed. Weekenden bød på hjemmelavet smørrebrød, og dertil hører selvfølgelig et godt hjemmebagt rugbrød. Gerne en grov en af slagsen.
Arbejdstid: 20 minutter
Tid i alt: 10 timer
Antal: 2 stk.
INGREDIENSER
12 dl lunkent vand (40°C)
3 tsk æblecidereddike
10 g glutenfri tørgær
1/2 dl olivenolie
3 spsk HUSK
2 tsk salt
250 g hel boghvede
250 g hørfrø
150 g boghvedemel
300 g sorghummel
200 g kerner eller frø (fx græskarkerner, solsikkekerner og sesam)
1 spsk madkulør
Smør til bageformen
Sesam til toppen
FREMGANGSMÅDE
At bage rugbrød er super nemt, dog skal man være i lidt god tid, da de skal hvile i et stykke tid inden bagning.
1. Bland først alle de våde ingredienser og gær sammen i én skål og dernæst de tørre ingredienser i en anden skål.
2. Kom indholdet af begge skåle over i en røremaskine, og lad den ælte det godt sammen i ca. 10 min.
3. Smør rugbrødsformene og hæld dejen deri. Brug en kniv eller en dejskraber til at glatte overfladen ud med, og drys derefter din sesam ud over rugbrødet.
4. Lad dem hvile i minimum 5 timer på køkkenbordet under et rent klæde.
5. Nu skal brødene bages. Sæt ovnen på 200°C varmluft, og bag dem 45 minutter. Lad dem køle af på en bagerist efter bagning.
God fornøjelse!
Comments