top of page

Scones

Opdateret: 8. okt. 2023

Troede ikke det kunne lade sig gøre, men jeg må sige wauw (!!), de her glutenfri scones sparker røv! De er lavet på traditionel vis, selvfølgelig med en anden type mel. Derudover har jeg gjort mig den genistreg (synes jeg selv, hehe) at tilføje revet æble, som giver dem lidt ekstra sødme og fugt.


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 50 minutter

Antal: 8-10 stk

Glutenfri scones med chokolade - Nyd den perfekte kombination af saftige, glutenfrie scones og lækre chokoladestykker. Vores opskrifter og tips giver dig mulighed for at bage disse uimodståelige godbidder uden gluten, så alle kan nyde dem. Giv dine smagsløg en fest med vores glutenfri chokoladescones i dag!
Glutenfri scones

INGREDIENSER


100 g rismel

100 g majsstivelse

2 tsk vaniljesukker

2 spsk sukker

2 tsk bagepulver

1 knivspids salt

85 g blødt smør

2 æbler, skrællet og revet

1 ½ dl sødmælk

2 spsk HUSK

100 g mørk chokolade

1 æg til pensling

 

FREMGANGSMÅDE


De her scones er virkelig hurtige og simple at lave.


1. Bland følgende tørre ingredienser sammen i en skål: rismel, majsstivelse, vaniljesukker, sukker, bagepulver og salt.


2. Skær det bløde smør ud i mindre stykker, og kom det over i skålen med de tørre ingredienser. Med fingrene blandes smørret ind i melet - og stop først, når det hele er fint fordelt.


3. Skræl dine 2 æbler og riv dem på et rivejern. Rør ligeledes æblerne sammen med smør- og melblandingen.


4. I en anden skål røres mælk og HUSK sammen. Når HUSK'en har suget en del af mælken og er blevet tyk, blandes det med indholdet fra den anden skål.


5. Hak den mørke chokolade, og kom det over i dejen. Rør det hele godt sammen, og placér derefter 8-10 boller på en bageplade.


6. Dine scones pensles med lidt æg, og bages nu i ovnen ved 200°C varmluft i 20 minutter eller indtil de er fine gyldne på toppen


God fornøjelse!


Glutenfri scones med chokolade - Nyd den perfekte kombination af saftige, glutenfrie scones og lækre chokoladestykker. Vores opskrifter og tips giver dig mulighed for at bage disse uimodståelige godbidder uden gluten, så alle kan nyde dem. Giv dine smagsløg en fest med vores glutenfri chokoladescones i dag!
Glutenfri scones


2 Comments


maiken97-
Sep 28, 2023

Kan de lækre scones mon fryses?🤗

Like
Ida Horsbøl Sørensen
Ida Horsbøl Sørensen
Sep 30, 2023
Replying to

Det er ikke afprøvet, men det tænker jeg da sagtens☺️ selvfølgelig er hjemmebag altid bedst på dagen eller dagen efter, men det er da et forsøg værd!


Ida, Glutenfrieri

Like
bottom of page