Troede ikke det kunne lade sig gøre, men jeg må sige wauw (!!), de her glutenfri scones sparker røv! De er lavet på traditionel vis, selvfølgelig med en anden type mel. Derudover har jeg gjort mig den genistreg (synes jeg selv, hehe) at tilføje revet æble, som giver dem lidt ekstra sødme og fugt.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 50 minutter
Antal: 8-10 stk
INGREDIENSER
100 g rismel
100 g majsstivelse
2 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
85 g blødt smør
2 æbler, skrællet og revet
1 ½ dl sødmælk
2 spsk HUSK
100 g mørk chokolade
1 æg til pensling
FREMGANGSMÅDE
De her scones er virkelig hurtige og simple at lave.
1. Bland følgende tørre ingredienser sammen i en skål: rismel, majsstivelse, vaniljesukker, sukker, bagepulver og salt.
2. Skær det bløde smør ud i mindre stykker, og kom det over i skålen med de tørre ingredienser. Med fingrene blandes smørret ind i melet - og stop først, når det hele er fint fordelt.
3. Skræl dine 2 æbler og riv dem på et rivejern. Rør ligeledes æblerne sammen med smør- og melblandingen.
4. I en anden skål røres mælk og HUSK sammen. Når HUSK'en har suget en del af mælken og er blevet tyk, blandes det med indholdet fra den anden skål.
5. Hak den mørke chokolade, og kom det over i dejen. Rør det hele godt sammen, og placér derefter 8-10 boller på en bageplade.
6. Dine scones pensles med lidt æg, og bages nu i ovnen ved 200°C varmluft i 20 minutter eller indtil de er fine gyldne på toppen
God fornøjelse!
Kan de lækre scones mon fryses?🤗