Stegte ris er en nem og selvfølgelig glutenfri ret, der kan laves med alle slags grøntsager fra køleskabet. Perfekt, hvis man har en masse grøntsagsrester eller kogte ris, som man ikke ved, hvad man skal bruge til.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Saucen:
1 spsk ingefær, revet
2 fed hvidløg
3 spsk sød chilisauce
3 spsk glutenfri soya
2 tsk brun farin
1 spsk sesamolie
1 spsk sesam
De stegte ris:
1 rødløg
1/2 rød peber
1 bundt forårsløg, hvor 2 stk. bruges til toppen
4 æg
1/4 spidskål, fintsnittet
4 dl ris
6 dl vand
Salt
Sesamolie
Til toppen:
Sorte sesam
Lime
Frisk chili, styrke efter smag
Cashewnødder eller peanuts
Forårsløg
FREMGANGSMÅDE
1. Kog først ris i let saltet vand - hvis der er rester af ris i køleskabet, så er det at foretrække!
2. Kom en skvis sesamolie på en sauterpande eller en almindelig pande - jeg foretrækker selv sauterpanden, da den har højere sider. Sauter rødløg, rød peber, forårsløg i olien, og slå derefter æggene ud oveni. Rør det godt rundt indtil æggene har sat sig.
3. Kom den fintsnittet spidskål på panden, og lad det stege et par minutter.
4. I mellemtiden kan saucen laves. Riv ingefær og pres hvidløg, og bland det sammen med resten af ingredienserne til saucen.
5. Kom nu ris på panden sammen med saucen og steg det godt igennem i 5-10 minutter. Herefter er de stegte ris egentlig klar til at blive serveret.
6. Lime, forårsløg, chili, sort sesam og nødder er super lækkert at toppe risene af med.
God fornøjelse!
Comments