Vi får alt for lidt fisk her på matriklen, men nu skulle det være! Og den blev marineret i en hjemmelavet glutenfri teriyaki, mums🐟🐟
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 40 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Teriyaki:
2 spsk sesamolie
1 dl glutenfri soya
2 dl vand
2 spsk sød chilisauce
1 spsk ingefær, hakket
2 fed hvidløg
½ rød chili, hakket
100 g brun farin
2 spsk hvid sesam
Peanutbutter sauce:
1 dl peanutbutter
1 spsk sød chilisauce
1 spsk glutenfri soya
1 fed hvidløg
Vand
Derudover:
500 g fersk laks eller ørred
Grønsager bagt i lidt olivenolie, salt og peber
Kogte ris
Sorte sesam
FREMGANGSMÅDE
1. Kom fisken over i et ovnfast fad og drys den med en smule salt - lad den trække imens teriyakien tilberedes.
2. Fremgangsmåden er simpel. Kom alle ingredienserne til din teriyaki over i en gryde, og lad det koge ind til det halve, eller indtil du er tilfreds med konsistensen - bemærk, ved afkøling bliver den endnu tykkere.
3. Den cremede peanutbutter sauce er mindst ligeså simpel. Bland alle ingredienserne med undtagelse af vandet, og tilsæt derefter lidt vand ad gangen - fortsæt indtil saucen har den rette tykkelse. Jeg kan godt lide, at den kan hældes ud over risene, dvs. den skal ikke være alt for tyk.
4. Skær grønsagerne ud og krydr dem med olie, salt og peber. Fordel teriyakien ud over fisken, og så er det egentlig klar til ovnen.
5. Tænd ovnen på 200°C varmluft, og bag både grønsager og fisk i 20 minutter.
6. Server fisken og de bagte grønsager med ris og peanutbutter sauce.
God fornøjelse!
Comments