top of page

Burger m. kylling og salsa

En rimelig sprød burger, hvis jeg selv skal sige det:P Og selvfølgelig med en glutenfri burgerboller, mums!


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 3 timer

Antal: 6-8 stk.

INGREDIENSER


Burgerbollerne:

6 dl lunkent vand (cirka 40oC)

10 g glutenfri tørgær

3 spsk HUSK

1 tsk æblecidereddike

2 tsk salt

50 g smeltet smør

145 g rismel

100 g majsmel

50 g majsstivelse

50 g glutenfri havremel

1 æg til pensling

Sesam til toppen


Forslag til fyldet:

Kyllingebryst vendt i cornflakes

Guacamole

Salsa

Ost

Salat

Tomat

Rødløg

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med at røre lunkent vand, gær og HUSK sammen. Lad det stå 5-10 minutter – massen skal gerne blive til en tyk gelémasse.


2. I mellemtiden kan rismel, majsmel, majsstivelse og havremel afvejes og blandes i en separat skål.


3. I massen med HUSK, gær og vand tilsættes nu fingerlunt smeltet smør, salt og æblecidereddike. Rør det godt rundt, og ælt derefter de tørre ingredienser ind i dejen lidt efter lidt.


4. Når alt melet er optaget, æltes dejen i 12 minutter.


5. Lad dejen hæve under et rent klæde i 1½ time – gerne det luneste sted i lokalet.

6. Stil ovnen op 200°C varmluft.


7. Form bollerne – dette gøres nemmest med lidt fugtige hænder. Pensl bollerne med æg og drys lidt sesam på toppen.


8. Bag dem i 35-40 minutter, og lad derefter burgerbollerne køle af.


God fornøjelse!



2 Comments


Lærke Lund Jensen
Lærke Lund Jensen
Nov 12, 2023

Kan man også lave opskriften uden Husk? Har endnu ikke fundet ud af hvad det hedder her i Schweiz hvor jeg bor.

Like
Ida Horsbøl Sørensen
Ida Horsbøl Sørensen
Nov 12, 2023
Replying to

Hej Lærke.

Det vil jeg ikke anbefale, da HUSK giver noget sammenhængskraft og elasticitet, som en dej uden gluten ellers ikke har. De skal nok have det i Schweiz. Du må ud og lede ;)


Måske hedder det bare “psyllium” - og her det vigtigt, at du vælger hele psyllium frøskaller, ikke pulveriserede.


Venlig hilsen

Ida, Glutenfrieri

Like
bottom of page