En rimelig sprød burger, hvis jeg selv skal sige det:P Og selvfølgelig med en glutenfri burgerboller, mums!
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 3 timer
Antal: 6-8 stk.
INGREDIENSER
Burgerbollerne:
6 dl lunkent vand (cirka 40oC)
10 g glutenfri tørgær
3 spsk HUSK
1 tsk æblecidereddike
2 tsk salt
50 g smeltet smør
145 g rismel
100 g majsmel
50 g majsstivelse
50 g glutenfri havremel
1 æg til pensling
Sesam til toppen
Forslag til fyldet:
Kyllingebryst vendt i cornflakes
Guacamole
Salsa
Ost
Salat
Tomat
Rødløg
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at røre lunkent vand, gær og HUSK sammen. Lad det stå 5-10 minutter – massen skal gerne blive til en tyk gelémasse.
2. I mellemtiden kan rismel, majsmel, majsstivelse og havremel afvejes og blandes i en separat skål.
3. I massen med HUSK, gær og vand tilsættes nu fingerlunt smeltet smør, salt og æblecidereddike. Rør det godt rundt, og ælt derefter de tørre ingredienser ind i dejen lidt efter lidt.
4. Når alt melet er optaget, æltes dejen i 12 minutter.
5. Lad dejen hæve under et rent klæde i 1½ time – gerne det luneste sted i lokalet.
6. Stil ovnen op 200°C varmluft.
7. Form bollerne – dette gøres nemmest med lidt fugtige hænder. Pensl bollerne med æg og drys lidt sesam på toppen.
8. Bag dem i 35-40 minutter, og lad derefter burgerbollerne køle af.
God fornøjelse!
Kan man også lave opskriften uden Husk? Har endnu ikke fundet ud af hvad det hedder her i Schweiz hvor jeg bor.