top of page

Kagemand

Opdateret: 31. jan.

Glutenfri kagemand af vandbakkelse - den slags kagemand, som jeg altid har fået hjemme ved mor og far. En super simpel kage, der smager pisse godt.


Som ikke-allergiker må jeg sige, at jeg har svært ved at adskille denne glutenfrie vandbakkelse fra den "rigtige" glutenbandit, og det kan man vel kalde en succes, hehe.


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 1 time og 10 minutter

Antal: 1 kagemand

Glutenfri vandbakkelse
Glutenfri kagemand

INGREDIENSER


150 g smør

3 ½ dl vand

105 g rismel

30 g hirsemel

45 g majsstivelse

1 ½ spsk sukker

½ tsk xanthan gum

1 tsk salt

6 æg


Til toppen:

Flormelis + vand til glasur

Snolder

 

FREMGANGSMÅDE


1. I en skål afvejes alle de tørre ingredienser, dvs. rismel, hirsemel, majsstivelse, sukker, xanthan gum og salt.


2. Herefter kommes smør og vand i en gryde. Lad det ramme kogepunktet og tag det af varmen.


3. Med en håndmikser (eller med armkræfter, hvis du er stærk) piskes de tørre ingredienser ud i vandet/smøren.


4. Når ingredienserne (med undtagelse af æggene) er pisket godt sammen, sættes dejen tilbage på komfuret, hvor den med en dejskraber samles, vendes og steges af.


5. Når der dannes tynde skorper på bunden af gryden, tages gryden af varmen, og dejen hældes over i en røremaskine.


6. Pisk nu ét æg i ad gangen - bemærk her må dejen ikke være mere end 60°C.


7. Dejen kommes i en engangssprøjtepose og sprøjtes ud på en bageplade i den form, som man ønsker.


8. Kagemanden kommes i ovnen og bages ved 180°C varmluft i 30-35 minutter - hold dog øje, måske den skal have lidt mere eller mindre. Ovnen må IKKE åbnes under bagningen, da vandbakkelsen så vil falde sammen.


9. Tag den ud, når den har en flot gyldenbrun skorpe og pynt den, som du ønsker:)


God fornøjelse!

Comentarios


bottom of page