Glutenfri kanelstang smurt med æblekompot. En anelse rustik, men det må en kanelstang også gerne være.. Ellers er den sød og svampet, og med et syrligt touch af hjemmelavet æblekompot.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 2 timer
Antal: 2 kanelstænger
INGREDIENSER:
Kanelstænger:
2,5 dl sødmælk
2,5 dl vand
10 g glutenfri tørgær
2 spsk HUSK
70 g smør
1 æg
2 tsk æblecidereddike
1 tsk salt
70 g sukker
100 g tapiokamel
200 g rismel + ekstra til udrulning
100 g hirsemel
60 g kokosmel
15 g xanthan gum
Remoncen:
180 g smør
160 g brun farin
3 tsk kanel
Æblekompot:
2 æbler, skrallet
3 dl vand
½ citron
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker
Til pensling:
1 æg
FREMGANGSMÅDE
1. Kom mælk og vand i en gryde, og varm det op til ca. 40°C - her arbejder gæren bedst.
2. Hæld det derefter over i en røreskål og tilsæt tørgæren - pisk indtil gæren er opløst. Tilsæt nu HUSK og pisk videre.
3. Smøren smeltes i en gryde og køles ned til stuetemperatur. Herefter røres det i blandingen med mælk, HUSK og gær. Ligeledes gælder det for ægget og æblecidereddiken.
4. Alle de resterende tørre ingredienser til dejen vejes af og blandes i en separat skål. Herefter tilsættes én spsk ad gangen i røreskålen, mens der æltes.
5. Når alt mel er æltet ind i dejen, æltes der videre ved høj fart i 10 min.
6. Lad nu dejen stå et lunt sted og hæve i en times tid. I mellemtiden piskes alle ingredienser til remoncen sammen.
7. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en tykkelse på 1 cm. Smør remoncen ud i et tyndt lag og rul dejen til en pølse. Skær den over i to, så der er til to stænger - klip i dem med en saks, se billede til højre.
9. Pensl kanelstængerne med æg og bag dem i ovnen i cirka 20 min.
10. Alle ingredienserne til æblekompotten kommes i en gryde og koges ud til en mos. Denne smøres ud over de hjemmebagte kanelstænger som et syrligt lille tvist:))
God fornøjelse!
Comments