top of page

Kanelstang

Opdateret: 24. apr. 2023

Glutenfri kanelstang smurt med æblekompot. En anelse rustik, men det må en kanelstang også gerne være.. Ellers er den sød og svampet, og med et syrligt touch af hjemmelavet æblekompot.


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 2 timer

Antal: 2 kanelstænger

INGREDIENSER:


Kanelstænger:

2,5 dl sødmælk

2,5 dl vand

10 g glutenfri tørgær

2 spsk HUSK

70 g smør

1 æg

2 tsk æblecidereddike

1 tsk salt

70 g sukker

100 g tapiokamel

200 g rismel + ekstra til udrulning

100 g hirsemel

60 g kokosmel

15 g xanthan gum


Remoncen:

180 g smør

160 g brun farin

3 tsk kanel


Æblekompot:

2 æbler, skrallet

3 dl vand

½ citron

50 g sukker

2 tsk vaniljesukker


Til pensling:

1 æg

 

FREMGANGSMÅDE


1. Kom mælk og vand i en gryde, og varm det op til ca. 40°C - her arbejder gæren bedst.


2. Hæld det derefter over i en røreskål og tilsæt tørgæren - pisk indtil gæren er opløst. Tilsæt nu HUSK og pisk videre.


3. Smøren smeltes i en gryde og køles ned til stuetemperatur. Herefter røres det i blandingen med mælk, HUSK og gær. Ligeledes gælder det for ægget og æblecidereddiken.


4. Alle de resterende tørre ingredienser til dejen vejes af og blandes i en separat skål. Herefter tilsættes én spsk ad gangen i røreskålen, mens der æltes.


5. Når alt mel er æltet ind i dejen, æltes der videre ved høj fart i 10 min.


6. Lad nu dejen stå et lunt sted og hæve i en times tid. I mellemtiden piskes alle ingredienser til remoncen sammen.

7. Tænd ovnen på 200°C varmluft.


8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en tykkelse på 1 cm. Smør remoncen ud i et tyndt lag og rul dejen til en pølse. Skær den over i to, så der er til to stænger - klip i dem med en saks, se billede til højre.


9. Pensl kanelstængerne med æg og bag dem i ovnen i cirka 20 min.


10. Alle ingredienserne til æblekompotten kommes i en gryde og koges ud til en mos. Denne smøres ud over de hjemmebagte kanelstænger som et syrligt lille tvist:))


God fornøjelse!

Comments


bottom of page