Her kommer lige en opskrift på en sprød og lækker glutenfri tærte - nemlig quinoatærten med fyld af bl.a. broccoli, kylling, chorizo og en masse ost!!
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time og 15 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Quinoabunden:
2 dl quinoa
4 dl vand
1 æg
50 g revet parmesan
1 tsk salt
1 spsk smør til tærteformen
Fyldet:
1 kyllingebrystfilet
1 tsk paprika
1 spsk olivenolie til stegning
100 g chorizo
1 broccoli
1 rødløg, i både
5 æg
200 g hytteost
50 g cheddar
1 dl cremefraiche
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
1. Lav som det første tærtebunden. Her koges quinoaen som var det ris - bring vand og salt i kog, kom din quinoa i gryden og lad vandet koge ud. Sæt den derefter til at køle.
2. Når temperaturen har nærmet sig stuetemperatur, blandes massen med parmesan og æg.
3. Sørg for at smøre tærteformen med fedtstof, og spred derefter quinoamassen godt ud i formen - dette er nu din rå tærtebund, som bages i ovnen ved 200°C varmluft indtil, at overfladen er flot gyldenbrun.
4. Mens tærtebunden er i ovnen forberedes fyldet. Skær dit kyllingebryst i tern og steg det på panden i en smule olie sammen med paprika, salt og peber.
5. Fjern stokken fra broccolien og skær den ud i mundrette stykker. Ligeledes skæres løg og chorizo ud. Sæt fyldet til side, og begynd på æggemassen.
6. Bland æg, hytteost, cheddar, cremefraiche samt salt og friskkværnet peber sammen i en skål.
7. Den (næsten) færdigbagte tærtebund fyldes med kylling, broccoli, chorizo og rødløg, hvorefter æggemassen hældes udover.
8. Bag tærten ved 200°C varmluft i ca. 15-20 minutter - eller indtil, at den har en fast og flot lysebrun overflade.
God fornøjelse!
Comments