Jeg har ofte stået med en pakke hakket kyllingekød og tænkt: "hvad søren skal jeg bruge den til", og her er et genialt forslag, nemlig kyllingefrikadeller. Denne opskrift byder på saftige og smagfulde glutenfrie kyllingfrikadeller der giver associationer til Grækenland.
Arbejdstid: 45 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: Ca. 16 stk
INGREDIENSER
400-500 g hakket kyllingekød
1 rødløg, hakket
2 fed hvidløg
90 g soltørrede tomater, hakket
1 håndfuld persille, hakket
1 æg
1 dl mælk
2 dl glutenfri havregryn
120 g salatost, skåret i små tern
1 tsk chiliflager
1 tsk fint salt
Evt. lidt sorte oliven
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
Serveres med:
Stegte kartofler
Tzatziki
Spidskålssalat
FREMGANGSMÅDE
1. Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen med en ske eller hænderne.
2. Find en pande frem og varm olien godt op. En god idé er altid at smage på farsen, og da du nok nødigt vil smage på en rå kyllingefars, så steges først en prøvedelle for at smage, om mængden af salt og peber er tilstrækkelig.
3. Sidder smagen lige i skabet, så fortsætter du bare med at forme frikadeller - dette sker nemmest med en spiseske og lidt fugtige hænder - hvorefter de steges på den varme pande.
God fornøjelse!
Comments