Super nemme glutenfrie pølsehorn lige til madpakken.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 2 timer og 45 minutter
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
Dejen:
6 dl lunkent vand (ca. 40 °C)
10 g glutenfri tørgær
3 spsk. HUSK (ca. 30 g)
110 g naturel yoghurt
2 tsk æblecidereddike
1 ½ fint salt
4 spsk. kartoffelmel
100 g fuldkornsrismel + lidt ekstra til bordet
120 g boghvedemel
120 g glutenfri havremel
Derudover:
6 pølser, skåret i halve
Sesam til toppen
1 æg til pensling
Ketchup
Evt. Sriracha
FREMGANGSMÅDE
1. Pisk vand, glutenfri tørgær og HUSK sammen, og lad det sætte sig i et par minutter. Når konsistensen er blevet tykkere, tilsættes naturel yoghurt, æblecidereddike og salt.
2. I en separat skål blandes kartoffelmel, fuldkornsrismel, boghvedemel og glutenfri havremel. Dette æltes derefter lidt efter lidt sammen med indholdet i den anden skål.
3. Når alt melet er tilsat, æltes dejen i cirka 12 minutter.
4. Dæk skålen til med film for at bevare fugten i dejen, og lad den hæve i 1 time og 30 minutter.
5. Efter hævning deles dejen op i to. Vend den ene klump ud på en bordplade, der er drysset med en smule fuldkornsrismel.
7. Rul dejen ud med en kagerulle - tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis den er for klistret - og skær den ud i 6 "pizzaslices".
8. Kom en smule ketchup og evt. sriracha på hvert slice, og placér en halv pølse. Rul nu 6 pølsehorn, pensl dem med æg og drys med lidt sesam.
9. Gentag nu denne proces med den anden halvdel af dejen.
10. Bag pølsehornene i 30-35 minutter ved 200 °C varmluft.
God fornøjelse!
Comments