Et luftigt og glutenfrit sandwichstykke med soltørrede tomater og rosmarin.
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 3 timer
Antal: 8-10 stk.
INGREDIENSER
6 dl lunkent vand (cirka 40°C)
10 g glutenfri tørgær
3 spsk HUSK
100 g naturel yoghurt
2 tsk æblecidereddike
2 tsk salt
30 g hørfrø
30 g sesam
3 spsk soltørrede tomater, finthakket
2 spsk olie fra de soltørrede tomater, eller olivenolie
2 kviste rosmarin, finthakket
120 g glutenfri havremel
120 g boghvedemel
100 g fuldkornsrismel + lidt ekstra til bordpladen
2 spsk kartoffelmel
FREMGANGSMÅDE
1. I en røreskål blandes vand, tørgær og HUSK. Pisk et par minutter, og lad blandingen sætte sig indtil den har en grødet konsistens.
2. I mellemtiden blandes havremel, boghvedemel, fuldkornsrismel og kartoffelmel i en separat skål.
3. I ”grøden” tilsættes nu yoghurt, æblecidereddike, salt, hørfrø, sesam, soltørrede tomater, olie og rosmarin. Rør det sammen ved lav hastighed.
4. Efter et par minutter tilsættes melblandingen lidt efter lidt. Når alt melet er æltet ind i dejen, æltes der yderligere 10-12 minutter.
5. Kom film og et klæde over skålen og placér den et lunt sted, hvor den kan hæve i minimum 1 ½ time.
6. Drys med lidt rismel, og vend dejen ud på bordpladen. Skær den ud i 8-10 lige store stykker, form brødene og placér dem på en bageplade.
7. Bag dem ved 180°C varmluft i cirka 40 minutter – måske lidt mere eller mindre afhængig af ovnen.
Lad dem nu afkøle.
God fornøjelse!
留言