Hvad er bedre end en varm og cremet suppe på disse vinteraftener? Ja, jeg ved det ikke. Denne græskarsuppe smager fantastisk, og er det ultimative svar på en god efterårssuppe.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 40 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Suppen:
1 spsk olivenolie
1 stk løg
3 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 stk hokkaido græskar
5 stk kartofler
2 stk gulerødder
1 stk chili
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 liter vand
2 terninger grøntsagsbouillon
1 ½ dl fløde
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
Frisk persille
Creme fraiche
Glutenfrit rugbrød
Olivenolie
Flagesalt
FREMGANGSMÅDE
1. Forbered først grøntsagerne. Hokkaidoen skrubbes og skæres derefter over på midten. Kernerne skrabes ud og græskaret skæres i grove tern med skræl på. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres ligeledes i grove tern.
2. Find en stor gryde frem, og sauter først løg, hvidløg og ingefær i en smule olivenolie.
3. Når løgene er klare, tilsættes hokkaido, kartofler, gulerødder, chili, spidskommen og paprika. Steg det hele godt af ved maks. temperatur.
4. Hæld nu vand og terninger af grøntsagsbouillon ned i gryden. Læg låget på, og lad det koge i 15-20 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.
5. I mellemtiden skæres glutenfrit rugbrød i små tern og ristes af på en pande med olivenolie og flagesalt. Stil det til side indtil servering.
6. Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen og smages til med fløde, salt og friskkværnet peber.
7. Suppen er nu klar og den serveres gerne med frisk persille, creme fraiche og de hjemmelavede rugbrødscroutoner.
God fornøjelse!
Comments