top of page

Hvidvinskylling med svampesauce

Opdateret: 29. apr. 2023

En vanvittig lækker simreret, der går pisse godt til hverdag eller hvis der inviteres gæster.


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 1 time og 30 minutter

Antal: 4 personer

Hvidvinskylling

INGREDIENSER


Kyllingen:

4 stk kyllingelår, -overlår eller lign.

400 g champignon

35 g smør

Olivenolie

2 rødløg i både

4 fed hvidløg

6 kviste af frisk timian

4 dl hvidvin

2 dl hønsefond (eller bouillon)

3 dl fløde

Maizena majsstivelse

Salt og peber


Serveres med:

Ris eller frisk pasta

Frisk timian

Friskkværnet peber

Evt. noget lækkert glutenfrit brød

 

FREMGANGSMÅDE


1. Find en tykbundet gryde (gerne en støbejernsgryde, hvis man ejer sådan en) og kom smør samt en skvis olivenolie deri. Skru op for varmen, og brun kyllingen godt af på alle sider - husk godt med salt og peber her! Stil derefter kyllingen til side.


2. Sauter løg og finthakket hvidløg i resterne af fedtstoffet fra kyllingen, og kom derefter champignoner og frisk timian i gryden. Steg indtil champignonerne er sprøde og væsken er fordampet.


3. Kom nu også hvidvin, hønsefond og kylling i gryden, og lad det simre ved lavt blus i en times tid.


4. Herefter tages kyllingen op, og retten rundes af med fløde. For at tykne saucen tilsættes forsigtigt maizena blandet op med en smule vand. Smag til med salt og peber. And Voilà:D


God fornøjelse!



Comments


bottom of page