Det er svært for mig at beskrive, hvor stor en kærlighed jeg har til en god butter chicken! Det er den nemmeste ret at give sig i kast med, og så smager den fantastisk, hvis man kan lide det krydret;)
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: Varierer efter valg af kød og marineringstid
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Saucen:
50 g smør
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær, revet
3 tsk garam masala
2 tsk paprika
1 dl grøntsagsbouillon
2,5 dl fløde
140 g tomatpuré
Marinaden:
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær, revet
2 tsk gurkemeje
½ lime, saften herfra
2 tsk salt
1 spsk hvidvinseddike
3 spsk smagsneutral olie
1 dl cremefraiche
500 g kylling, nakkefilet, vildt eller okse i tern
Tilbehør:
Kogte ris
Naanbrød, se glutenfri opskrift
Koriander eller persille
FREMGANGSMÅDE
En butter er altid god at starte på dagen før - her gælder det selve marineringen, hvor dit kød vil kunne få lov til at trække en masse smag i køleskabet natten over.
Meen nu er det også sådan, at vi ikke alle er så fremsynet og ofte kommer i tanke om det 2 timer før aftensmad, og det går også nok. Det smager godt alligevel:)
1. Start med at lave marinaden. Denne er nem - alle ingredienser blandes i en skål, kødet skæres i tern og kommes ligeledes i skålen. Lad det marinerer i den tid, som du har til rådighed.
2. Find en stegepande frem og brun kødet i marinaden ved høj varme. Stil det derefter til side, og begynd på saucen.
3. Smelt smør i en gryde. Sauter hvidløg, ingefær og alle krydderierne i et par minutter ved middelvarme og tilsæt derefter grøntsagsbouillon, tomatpuré og fløde. Rør rundt og kom så kødet sammen med marinaden over i gryden.
4. Tilberedningstiden varierer lidt alt efter, hvilken type kød du har valgt. Men et godt råd er bare, at lade det simre indtil kødet er mørt - for nakkefilet, vildt og oksekød vil jeg anbefale en times tid, og kylling kun ½ time.
5. Når tilberedningen er ved at være der, så smag endelig til med salt og friskkværnet peber.
6. Der er spark på krydderierne - hvis den er lidt stærk, så server den gerne med en klat cremefraiche. Derudover skal indisk selvfølgelig serveres med kogte ris, persille (eller koriander), hakkede mandler og naanbrød:)
God fornøjelse!
Comments