En glutenfri Tan Tan. Min absolut favorit, når der står ramen på menukortet! En glutenfri version af en japansk klassiker.
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 1 time
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Kødet:
400-500 g svinekød
2 spsk ingefær
4 fed hvidløg
2 spsk smagsneutral olie
2 spsk mirin
1 spsk sambal oelek
3 spsk glutenfri soya
1 spsk glutenfri mørk/sød soya
(eller 1 spsk brun farin)
1 spsk fiskesauce
Suppen:
4 spsk glutenfri soya
4 spsk tahin
2 tsk risvineeddike
1 tsk sukker
2 spsk crispy chili oil (Lao Gan Ma)
8 dl vand + 2 terninger kyllingebouillon
8 dl soyamælk
Derudover:
Risnudler
Forårsløg
4 æg
Sorte sesam
FREMGANGSMÅDE
Start med suppen, da den sagtens kan stå og simre ved lav varme inden servering.
1. Først laves en suppebase af soya, tahin, risvineddike, sukker og crispy chili oil. Denne røres godt sammen og fordeles ud i bunden af de 4 serveringsskåle.
2. Kom vand, bouillonterninger og soyamælk i en gryde, og lad det stå over middelvarme indtil servering.
Mens suppen passer sig selv, tilberedes kødet.
3. Brun kødet i smagsneutral olie sammen med revet ingefær og finthakket hvidløg.
4. Tilsæt nu mirin, sambal oelek, soya, sød soya og fiskesauce. Lad det stege godt indtil væsken er fordampet. Sæt derefter kødet til side.
5. Til sidst koges risnudler og æg (ca. 6 minutter for blødkogt) i hver deres gryde, og forårsløg hakket fint.
6. Find serveringsskålene med suppebasen frem. Fordel ligeledes risnudler og det stegte svinekød. Hæld suppen med kyllingebouillon og soyamælk ud over nudlerne, og top din ramen med æg, forårsløg og sorte sesam.
God fornøjelse!
Comments