Karaage må være min nye favorit side. Det er en teknik, hvor kyllingen marineres, vendes i kartoffelmel og friteres i olie. Og ja, oprindeligt bruges der kartoffelmel, dvs. karaage er naturligt glutenfri, hvilket er sød musik i mine øre.
Arbejdstid: 20 minutter
Tid i alt: 2 timer
INGREDIENSER
Kyllingen:
400 g kyllingeinderfilet
2 dl glutenfri soya
1 spsk ingefær, revet
1 spsk risvineddike
6 spsk kartoffelmel
½ tsk cayennepeber
Fint salt
6 dl smagsneutral olie
Tilbehør:
Chilimayo
Forårsløg
Sesam
FREMGANGSMÅDE
1. Start med kyllingen, da den gerne skal marinere 1-2 timer. I en skål blandes soya, ingefær og risvineddike. Kom kyllingen i marinaden, og stil skålen i køleskabet.
2. Når kyllingen har marineret, findes en gryde frem, og olien hældes deri. Varm den op til 185°C.
3. Mens olien varmes op, forberedes kyllingen. I en skål blandes kartoffelmel og cayennepeber. Vend kyllingen i melet og friter stykkerne i den varme olie. Tag dem op, når de er flotte gyldne, og giv dem lidt salt.
4. Server den friterede kylling med chilimayo, forårsløg og sesam.
God fornøjelse!
Comments