top of page

Koteletter i fad

Opdateret: 9. nov. 2023

Koteletter i fad er en af efterårsfavoritterne herhjemme - eller nok rettere hele året. Dette må være min foretrukne version, og synes du skal prøve den!:)


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 1 time

Antal: 4 personer

INGREDIENSER


6 koteletter

100 g chorizo

1 løg

2 fed hvidløg

400 g champignon

1 håndfuld frisk timian, hakket

1 spsk paprika

1 dåse hakkede tomater

140 g tomatpasta

100 g soltørrede tomater

200 g pikantost

1 dl fløde

1 rød peber, skåret i skiver

Smør til stegning

Salt og friskkværnet peber


Tilbehør:

Kogte ris

Frisk timian

 

FREMGANGSMÅDE


Retten tilberedes først på en pande, gerne en sauterpande, og derefter 20 minutter i ovnen.


1. Start med at skære din chorizo ud i mindre stykker, og steg det på en pande i en smule smør. Kom dem over i et ovnfast fad, og brun derefter koteletterne, som krydres med lidt salt og peber. Kom igen kødet over i det ovnfaste fad, og begynd nu på resten af fyldet.


2. Lidt ekstra smør kommes på panden, hvorpå løg og hvidløg sauteres. Når løgene er blanke, tilsættes skiveskårne champignons, frisk timian og paprika. Steg det godt indtil alt væsken fra champignonerne er fordampet, og de begynder at tage farve.


3. Kom nu også hakkede tomater, tomatpasta, soltørrede tomater og pikantost på panden - lad det simre et par minutter, og tilsæt rød peber og fløde. Smag til med salt og peber.


4. Alt dette hældes nu over i det ovnfaste fad sammen med koteletter og chorizo, hvorefter det bages i ovnen ved 200°C varmluft i 20 minutter.


5. Server koteletterne sammen med kogte ris og drys med lidt frisk timian.


God fornøjelse!

ความคิดเห็น


bottom of page