Koteletter i fad er en af efterårsfavoritterne herhjemme - eller nok rettere hele året. Dette må være min foretrukne version, og synes du skal prøve den!:)
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
6 koteletter
100 g chorizo
1 løg
2 fed hvidløg
400 g champignon
1 håndfuld frisk timian, hakket
1 spsk paprika
1 dåse hakkede tomater
140 g tomatpasta
100 g soltørrede tomater
200 g pikantost
1 dl fløde
1 rød peber, skåret i skiver
Smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
Kogte ris
Frisk timian
FREMGANGSMÅDE
Retten tilberedes først på en pande, gerne en sauterpande, og derefter 20 minutter i ovnen.
1. Start med at skære din chorizo ud i mindre stykker, og steg det på en pande i en smule smør. Kom dem over i et ovnfast fad, og brun derefter koteletterne, som krydres med lidt salt og peber. Kom igen kødet over i det ovnfaste fad, og begynd nu på resten af fyldet.
2. Lidt ekstra smør kommes på panden, hvorpå løg og hvidløg sauteres. Når løgene er blanke, tilsættes skiveskårne champignons, frisk timian og paprika. Steg det godt indtil alt væsken fra champignonerne er fordampet, og de begynder at tage farve.
3. Kom nu også hakkede tomater, tomatpasta, soltørrede tomater og pikantost på panden - lad det simre et par minutter, og tilsæt rød peber og fløde. Smag til med salt og peber.
4. Alt dette hældes nu over i det ovnfaste fad sammen med koteletter og chorizo, hvorefter det bages i ovnen ved 200°C varmluft i 20 minutter.
5. Server koteletterne sammen med kogte ris og drys med lidt frisk timian.
God fornøjelse!
ความคิดเห็น