En af mine absolut favoritter, særligt når det skal gå lidt stærkt. Stykker af mørbrad i en cremet glutenfri champignonsauce med frisk timian.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 30 minutter
Antal: 3-4 personer
INGREDIENSER
1 stk. svinemørbrad
Smør til stegning
2 løg
1 fed hvidløg
400 g champignon
1 håndfuld frisk timian
4 dl fløde
Salt og friskkværnet peber
4 dl ris
6 dl vand
FEMGANGSMÅDE
1. Start med at forberede grøntsagerne. Skær løg og champignon i skiver, og hak hvidløg og frisk timian fint. Sæt det til side til senere brug.
2. Puds svinemørbraden, og skær den i skiver på ca. 3 cm.
3. Krydr mørbradstykkerne med salt og steg dem på panden i en god klat smør.
4. Mens kødet steger, er det passende at sætte risene over.
Der er mange måder at koge ris på, men jeg starter med at sætte let saltet vand i kog. Når vandet koger, tilsættes ris - sæt en timer på 3 minutter. Når tiden er gået, skrues kogpladen ned på det laveste blus, hvorefter risene skal stå og simre i yderligere 10-15 minutter.
5. Når kødet er tilberedt, gerne svagt rosa i midten - skær evt. det tykkeste stykke over for at tjekke - stilles de til side med alufolie over sig, så kødet holder på varmen.
6. På samme pande steges løg, hvidløg, champignon og frisk timian. Steg indtil svampene får en let stegeskorpe.
7. Tilsæt fløde og lad det bruse op. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
8. Når smagen sidder i skabet, kommes mørbradstykkerne over i saucen, hvor de hygger sig i cirka 5 minutter.
9. Server med ris, frisk timian og peber.
God fornøjelse!
Comments