Glutenfri Pad thai. Min favoritspise, da jeg var ude og rejse i Thailand. Det er en super simpel ret at lave, og så med massere af smag.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 45 minutter
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Saucen:
2 spsk miso pasta
1 spsk glutenfri soya
1 spsk risvineddike (alm. eddike kan også bruges)
2 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
1 spsk honning
½ dl vand
Selve retten:
1 pakke risnudler
3 forårsløg + 2 til toppen
3 fed hvidløg
2 løg
2 spsk ingefær
4 æg
2 stk. kyllingebryst, skåret i tern
100 g bønnespirer + 50 g til toppen
Olie til stegning
Cashewnødder, grofthakket, til toppen
Frisk chili til toppen
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at blande alle ingredienserne til saucen. Varm det stille og roligt op i en gryde - rør rundt med en ske indtil konsistensen er ensartet. Tag det derefter af varmen.
2. Begynd nu på selve retten. Kom lidt olie i en wok (eller sauterpande) og steg kyllingen.
3. Sæt kødet til side, og sauter hvidløg, løg og ingefær i samme wok - tilsæt evt. lidt mere olie. Når løgene er blanke, slås æggene ud oveni - rør rundt indtil æggene har sat sig,
4. Risnudlerne tilberedes i første omgang for sig selv i en gryde med vand. Herefter hældes de over i wokken. Det samme gør sig gældende for miso-saucen - rør rundt, og lad det blive optaget i retten.
5. Når din Pad thai næsten er færdig, tilsættes kylling, forårsløg og lidt senere bønnespirer. Lad det simre et par minutter, og så er det (næsten) klar til at blive serveret:P
6. Som det sidste finish er det super lækkert at drysse hakket cashewnødder, forårsløg og lidt chili henover. Lidt ekstra forårsløg og bønnespirer til toppen giver et sprødt element, som også stærkt kan anbefales.
God fornøjelse!
Comments